AvtomobilizemNovice

Silverstone Auctions v 2022 z zanimivim naborom

Prvi marčevski vikend bo dan za ljubitelje dražb.

Pri eni izmed največjih evropskih dražbenih hiš je vse v znamenju na prvi dogodek v tem letu, ki se bo odvil 5. in 6. marca. Na voljo bodo klasična, tekmovalna in zbirateljska vozila, ki se bodo predstavila v muzeju kraljevih zračnih sil RAF in sicer na obrobju Londona. Pri Silverstone Auctions si tako želijo ustvariti historični ambient, kjer se bodo prepletala »kolesa in krila«.

Med bolj zanimivi vozili smo zbrskali naslednje kandidate. Prednjači ikonični Frazer Nash-BMW 327/80 Cabriolet z letnico 1939, ki je plod sodelovanja BMW-ja in britanske tržne hiše Frazaer Nash. Menda jih trenutno obstoja zgolj 12 zato bo to zagotovo prioritetna izbira nesramno bogatih zbirateljev, predvsem tudi zato, ker je bilo vozilo v letu 2005 popolnoma restavrirano. Njegov dvolitrski vrstni šestvaljnik ima prevoženih zgolj 52 tisoč kilometrov in pol, karoserija pa je odeta v razkošno Midnight Blue Over Cream barvno kombinacijo.
Ljubitelji nemških športnih vozil bodo prišli na račun ob dražbi Porscheja 911 (964) 3.3 Turbo z letnico 1991, Ferrarija 348 TB z letnico 1992, medem ko bodo ljubitelji klasikov raje pogledovali za Jaguarjem E-Type 3.8 »Flat Floor« iz leta 1961.
Za zaprisežene navdušence tekmovanj bosta na voljo F1 bolid Leyton House March F1 (March-Judd 881) iz leta 1988, ki velja za enega izmed najbolj atraktivnih F1 dirkalnikov vseh časov. Za dvignjene glave bo zagotovo poskrbela tudi dirkaška replika dirkalnika Audi Quattro SWB reli skupine B, ki je nastala v počastitev finski reli legendi Hannu Mikkola. Slednji je z enakim dirkalnikom osvojil naslov prvaka letu 1983, replika pa je bila sestavljena dve leti kasneje.

Še veliko več primerkov iz napovedanega dogodka najdete na povezavi TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: SA

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button