AvtomobilizemNovice

Si želite predelanega Mustanga Mach-E?

Motion R, znani britanski predelovalec Ford Transit kombijev, se je lotil električnega Mustanga.

Fordova odločitev izdelave popolnoma električnega SUV-ja in mu nadeti legendarno ime Mustang, je rahlo razjezila puriste ter ljubitelje ameriških mišičnjakov. A vseeno se je nabralo nekaj privržencev, med drugim je pritegnil pozornost raznih predelovalcev.

Med prvimi, ki so se lotili modifikacije Mustanga Mach-E so Motion R Design – to britansko podjetje je zaslovelo predvsem zaradi oblikovne predelave dostavnih Transitov in Ranger poltovornjakov. Tokrat so uporabili enak recept pri prvem Fordovem električnem SUV-ju. Rezultat si lahko ogledamo na priloženih fotografijah.

Agresivno in nizko sedeč Mach-E se pohvali s preoblikovano masko, širokimi obrobami blatnikov, stranskih pragov, medtem ko zadnji del polepšata nov difuzor in krilce na prtljažnih vratih. Dodatki so lahko izdelani iz tradicionalnih karbonskih vlaken ali bolj modernega kovanega (forged) karbona. Za zajetna kovana platišča so bili zadolženi pri Quantum44, notranjost pa je sveže preoblečena v nappa usnje in karbonske dodatke.

O spremembah pogonskega sklopa ni besed, vendar pri večini predelav električnih vozil ne posegajo v sam sistem. Kmalu bo luč sveta ugledal serijsko najbolj zmogljiv Mustang Mach-E GT, z elektromotorjem na vsaki osi in skupno močjo 486 KM ter 860 Nm navora.

Žiga Kolman
foto: Motion R Design

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button