AvtomobilizemNovice

Se nam nasmiha sreča? Ford Bronco tudi v Evropi

Ford draži z namigi prihoda novega Bronca na staro celino.

Vodilni mož Forda, Jim Farley, je na nedavnem intervjuju izdal veliko možnost prihoda norega novega Bronca tudi na Evropska tla. Z nasmehom na obrazu je dejal: »Nestrpno čakam na fante v Evropi (Ford Evropa), da se brž odločijo.« Po njegovem mnenju se bi Bronco hitro znašel na evropskem trgu, glede na popularnost konkurenčnega Defenderja, prodaja nebi bila težava.

Čeprav je velika verjetnost, da Ford odobri takšno prošnjo, se ga bomo razveselili le v centralni Evropi, namreč takšnega z desnim volanom za Britance in Irce ne bodo izdelali. Farley je sicer velik Ford fanatik z ogromno zbirko primerkov, med njimi se je znašel tudi originalen Bronco iz leta 1973, družbo mu dela sodobna štirivratna različica.

V združenih državah je novi Bronco velik prodajni hit, čakalna doba pri obeh izvedenkah (dvovratna in štirivratna) se razteza globoko v leto 2022. Tam lahko kupci izbirajo med 2,7-litrskim šestvaljnim EcoBoost motorjem s 314 KM in 542 Nm navora ter 2,3-litrskim EcoBoost štirivaljnikom s 274 KM in 419 Nm navora. Prav tako sta ponujena dva menjalnika, sedemstopenjski ročni ali 10-stopenjski samodejni. Kaj bo na voljo pri nas je še neznanka, a precej bolj verjeten je čistejši štirivaljnik. Ford je sicer namignil na prihod električnega Bronca – idealna oblika za ekološko usmerjeno Evropo, pripravlja se tudi visoko zmogljivi Raptor, katerega bi lahko poganjal 3-litrski V6 podprt z dvema turbinama in s preko 400 konji.

Onkraj luže morajo kupci za osnovnega Bronca odšteti precej dostopnih 28.500 dolarjev (24 tisoč evrov), čeprav jih večina s kljukanjem dodatne opreme zapravi bistveno več. Pri nas gre pričakovati ceno preko 30 tisoč evrov, seveda brez dodatkov. Glede na upočasnjeno proizvodnjo na domačih tleh, je težko verjeten prihod v Evropo pred letom 2023. Kljub temu gre za spodbudno novico za vse lokalne ljubitelje modrega ovala.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button