AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Scout Motors z razvojnim centrom v Michiganu

Obujena znamka Scout se počasi pripravlja na prihod na trg.

Podjetje Scout Motors, ki bo izdelovalo popolnoma električne poltovornjake in robustne SUV-je naslednje generacije, je predstavilo načrte za ustanovitev inovacijskega centra v Michiganu. Objekt bo služil kot raziskovalno in razvojno središče za ekipe, ki se širijo na področju izdelkov, oblikovanja in inženiringa, skupaj s podpornimi skupinami. Cilj centra je združiti ameriško iznajdljivost s Scoutovo dediščino in tako zanetiti novo dobo ikoničnih vsestranskih vozil.

Scott Keogh, predsednik in izvršni direktor družbe Scout Motors, je pohvalil ohranjanje Scoutove zapuščine in vzporedno uvajanje inovativnih oblikovalskih elementov. Michigan je bil za inovacijski center izbran zaradi svoje bogate avtomobilske zgodovine, stalnega vlaganja v inovacije ter zmožnosti privabljanja in usposabljanja raznolike delovne sile.

Michigan je kot svetovni tekmec na področju električne mobilnosti pritegnil znatne naložbe v projekte električnih vozil in baterij, ki so lani znašale več kot 14 milijard dolarjev. Guvernerka Gretchen Whitmer je pozdravila naložbo družbe Scout Motors in kot dokaz privlačnosti Michigana za avtomobilska podjetja, tako na področju raziskav ter razvoja kot tudi proizvodnje, navedla odobritev 200 visoko plačanih inženirskih delovnih mest.

Naložba Scout Motors podprta z nepovratnimi sredstvi iz programa za razvoj podjetij, odraža zavezanost postati vodilni na področju prihodnje mobilnosti in elektrifikacije. Podjetje se osredotoča na popolnoma električno platformo za poltovornjake in SUV-je, ki poudarja zmogljivosti, kot so oddaljenost od tal, pristopni koti, robustne osi, nosilnost, doseg na električni pogon ter digitalne funkcije. Podjetje Scout Motors je od svoje ustanovitve leta 2022 zaposlilo skoraj 300 delavcev in s tem prispevalo k rasti regije na področju avtomobilske industrije.

Žiga Kolman
foto: Scout Motors

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button