AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Schumijev zmagovalni boli iz leta 2003 na voljo najvišjemu ponudniku!

Epski F1 dirkalnik z V10 agregatom in zmagovalnim pedigrejem.

V minulih letih smo že pisali o dražbah legendarnih dirkalnikov iz karavane F1, vendar le redko kateri seže do platišč rdečim konjičkom, ki jih je po pisti gnal eden izmed največjih v F1 karavani – Michael Schumacher. Srečnež z izredno zajetnim bančnim računom bo lahko v kratkem v lastno garažo pospravil njegov zmagovalni bolid, s katerim je Schumi osvojil Gran Prix prvenstvo v davnem letu 2003.

Gre seveda za Ferrarijev dirkalnik F2003GA z Vodafone sponzorskim polepljenjem in trilitrskim atmosferskim V10 agregatom, ki zmore kar 943 KM pri neverjentih 19.000 vrtljajih na minuto. Saj ne da imamo kaj proti sodobnim V6 hibridnim pogonom, vendar je skoraj 20 let stara štirikolesna tisto pravo v kolikor se že podate v lov za pristnim F1 dirkalnikom.

Da bi se lahko postavili v vrsto, boste morali 9. novembra obiskati dražbo v Ženevi, ki jo gosti britanska hiša RM Sotheby’s. Pričakovana končna cena? Slabih 10 milijonov evrov, torej dvakratnik nedavno dobljene Loto sedmice. Ste vplačali kateri višji dobitek na evropskih igrah na srečo?

Blaž Likovič
foto: RM Sotheby’s

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button