AvtomobilizemNovice

Sabre z 824 KM je najhitrejši dvosedežni McLaren do sedaj

Ekskluzivni hiperšportnik za 15 ameriških srečnežev.

McLarnov mojstrski oddelek MSO (McLaren Special Operations) je izdelal 15 izredno ekskluzivnih hiperšportnikov Sabre, ki bodo šli izključno v ameriške roke. Prvi primerek dostavljen s strani McLaren Beverly Hills predstavlja mnoge ideje in inovacije, ki jih v večini držav ni mogoče homologirati, zato je Sabre omejen le na ZDA.

Oblikovno Sabre deluje kot tehnološki otrok bliskovito hitrega Speedtail in dirkaške Senne. Kljub temu gre za popolnoma unikatne avtomobile iz MSO-ja, izdelane popolnoma po željah 15 strank, ki so bile vključene tudi v sam razvojni proces. Med seboj si bodo delili dvižna vrata in vzdolžno plavut povezano z ogromnim zadnjim krilcem.

Sabre se pohvali tudi z naslovom najmočnejšega ne-hibridnega McLarna, saj njegov 4-litrski twin-turbo V8 proizvede 824 KM in 800 Nm navora. Podrobnejših podatkov ne želijo izdati, le da z lahkoto doseže 351 km/h, kar ga zavihti na prvo mesto najhitrejšega dvosedežnega McLarna, namreč legendarni F1 in Speedtail imata tri sedežno konfiguracijo. V prihajajočih mesecih bodo predali še preostalih 14 primerkov, neznana cena pa zagotovo krepko presega milijon dolarjev.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button