AvtomobilizemNovice

S Ferrarijevo Le Mans ekipo bo nastopil Antonio Giovinazzi

Ferrari predstavlja ekipi, ki bosta nastopali z novim Le Mans hiperšportnim dirkalnikom.

Rdeči iz Maranella se z letošnjo sezono po pol stoletja vračajo v najvišji razred vztrajnostnih dirk, z novim hiperšportnim dirkalnikom 449P, o katerem smo nekaj več podrobnosti zapisali TUKAJ. Razkritju novega stroja, ki bi lahko povrnil slavo legendarne italijanske znamke, sledi še predstavitev voznikov zadolženih za doseganje najvišjih rezultatov.

Šesterico dirkačev sestavljajo Nicklas Nielsen, Miguel Molina in Antonio Fuoco, ki bodo vihteli volan dirkalnika s številko 50 ter Antonio Giovinazzi, James Calado in Alessandro Piere Guidi, ki bodo krotili dirkalnik številka 51. Največja zvezda postavitev bo brez dvoma Giovinazzi, ki s seboj prinaša tri leta izkušenj iz Formule 1, preizkusil se je tudi v Le Mansu v razredu GTE Pro, seveda za volanom Ferrarija.

»Prvenec dirkalnika 499P bo odločilen trenutek v zgodovini Ferrarija in v veliko čast mi bo biti del tega izjemnega trenutka,« je dejal Giovinazzi. »Čaka nas velika odgovornost, ki jo moramo izpolniti z veliko ponižnosti, vendar se zavedamo svoje moči in smo pripravljeni na ta velik izziv.« Njihova naloga bo brez dvoma izredno zahtevna, saj od zadnje velike Ferraijeve zmage v Le Mansu z 250 LM mineva kar 58 let, konkurenca pa bo neizprosna. Namreč po uspehih stremijo tudi trenutni prvaki Toyota, pridružili se bodo še Peugeot, Glickenhaus, Porsche in Cadillac.

Žiga Kolman
foto: Ferrari

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button