AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Rolls-Royce Spectre je otvoril električno prihodnost britanske znamke

Do leta 2030 bodo vsi novi Rollsi električni, začenši z modelom Spectre.

Nov model, ki ga vidite ali bolje rečeno zaradi močne kamuflaže ne vidite na zgornji fotografiji, je napovednik električne prihodnosti znamenite britanske znamke luksuznih cestnih križark. Namreč do leta 2030, kot že mnogo ostalih proizvajalce, nameravajo prekiniti uporabo motorjev na notranje izgorevanje.

»Z novim produktom potrjujemo vstop v celovito elektrifikacijo našega portfelja do leta 2030,« je dejal direktor podjetja Torsten Müller-Ötvös. S Spectre ustvarjajo novo zapuščino stare znamke, prav s tem razlogom so se odločili za svežo izbiro imena, ki se popolno ujema z »duhovnim« in okoljevarstvenim namenom novega produkta. Zaenkrat še močno zakamuflirani novinec s pomembno nalogo je zasnovan na enaki arhitekturi kot aktualni Phantom in že prestaja prva testiranja.

»Zasnovali smo najzahtevnejši program testiranja v zgodovini znamke,« pravi Torsten. Prevozili bodo preko 2,5 milijona kilometrov, s čimer bodo simulirali več kot 400 let uporabe, obenem bodo odpotovali na štiri konce sveta in nov električni pogonski sklop potisnili do vseh meja. Pazljive oči bodo lahko na različnih cestah in okoljih opazile testne primerke, postavljene v vse vremenske razmere. Če sreče z videvanjem zakamufliranih testnih Spectre ne boste imeli, bodo v serijski obliki na voljo že proti koncu leta 2023.

Žiga Kolman
foto: Rolls-Royce

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button