AvtomobilizemNovice

Rolls-Royce pripravlja prenovo zastavonoše

Phantom bo v letošnje leto zapeljal v osveženi podobni in povsem verjetno z občutno izboljšavo informacijskega sistema.

Vohunski fotografi so na nemških cestah začeli opažati rahlo zakrinkano zastavonošo znamke Rolls-Royce, kar razkriva, da se v letošnjem letu pripravlja prihod Phantoma v prenovljeni podobi. Na fotografijah je moč opaziti le rahle kozmetične popravke zunanjosti, vendar je večji preskok pričakovan predvsem na področju tehnologije.

Razvojni primerek z lahko kamuflažo zakriva sprednja žarometa in značilno kromirano masko, pričakovano bomo tu našli nekaj oblikovnih novosti. Sveža žarometa bosta zelo verjetno prejela LED lasersko tehnologijo, skoraj nespremenjena maska pa bi lahko pridobila osvetlitev pokončnih elementov, kot smo že videli pri novi generaciji manjšega Ghosta. Čeprav testni Phantom nosi platišča z obstoječim oblikovanjem, bo medživljenjska prenova brez dvoma prinesla osvežitev tudi na tem področju.

Phantom bo znotraj ohranil enako izredno prestižno kabino, ki jo bo mogoče odeti v izbiro novih oblazinjenj in polepšati z novimi okrasnimi elementi. Prenovljeni Phantom bo ostal na voljo s standardno ali podaljšano medosno razdaljo, a največ sprememb pričakujemo ravno v sprednji vrsti.

Vsak Rolls-Royce izdelan pod lastništvom BMW-ja je bil opremljen z iDrive informacijskim sistemom, vendar je trenutna različica v primerjavi z najnovejšimi BMW-jevimi sistemi že precej zastarela, tako bi lahko obstoječ 10,25-palčni sredinski zaslon nadomestili z večjo 14,9-palčno enoto, katero žene najnovejša iDrive 8 programska oprema. S to potezo bi Phantom pridobil številne nove funkcije, od naprednejšega glasovnega upravljanja, navigacije z navidezno resničnostjo do povezljivosti s 5G omrežjem.

Poglejmo še pod kožo luksuzne ladje, kjer drastičnih sprememb ni pričakovati, poganjal ga bo enak 6,75-litrski V12 podprt z dvema turbinama in s 570 konjskimi močmi. Povezan je z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki bo verjetno deležen manjših popravkov za bolj gladko pretikanje prestav, zagotovo bodo izpilili tudi delovanje aktivnega zračnega vzmetenja.

Žiga Kolman
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button