AvtomobilizemNovice

Rolls-Royce predtsavlja butični roadster La Rose Noire Droptail

Gre za prvega iz serije Droptail.

Rolls-Royce (RR) je zagotovo ena izmed najbolj butičnih znamk našega planeta in vsaka njihova razgrnitev obrača glave in ušesa ljubiteljev prestiže ali zgolj firbcev. Tokrat so na salonu v kalifornijskem Montereyju postregli s prvim primerkom iz ekskluzivne ročno grajene serije Droptail. Ta predstavlja naslednje poglavje oblikovanja RR oddelka Coachbuild, kjer poskrbijo za najbolj zahtevne med zahtevnimi, in prinaša sodobno interpretacijo na plečih roadsterja. Skupno bodo izdelali zgolj štiri edinstvene primerke, od katerih bo prav vsak plod sodelovanja med Rolls-Royce strokovnjaki in vizionarskimi ter nesramno bogatimi kupci. Torej, dame in gospodje, tu je prvi med njimi – Rolls-Royce La Rose Noire Droptail, ki uteleša privlak ene izmed najtemnejših vrtnic sorte čajevke Black Baccara.

Posledično je tudi štirikolesna interpretacija bodeče cvetlice temačna in po besedah svojih kreatorjev hkrati dramatično ljubezniva. Karoserijsko barvo v odtenku granatnega jabolka so poimenovali kar True Love oziroma resnična ljubezen, ki zapeljuje v bisernem sijaju z različnimi odtenki glede na svetlobo. Osnovnemu premazu sledi pet slojev prozornega laka, pri čemer je prav vsak pomešan z nekoliko drugačnim odtenkom rdeče barve. Da gre za kompleksno barvito zadevo priča dejstvo, da so ob ustvarjanju potrebovali kar 150 iteracij celotne ekipe Rolls-royce strokovnjakov.

Prav vsak Droptail je, kot že uvodoma rečeno, roadster, katerega odstranljiva trda streha mu določa dva značilna videza. Ob dolgi in nizko spuščeni strehi, ki je prekrita s fotokromatskim steklom, avtomobil deluje kot kupe. V kolikor streho odstranite se La Rose Noire Droptail prelevi v gibkega brezstrešnika.

Ambient je pričakovano poln presežkov, pri čemer prednjači 1.603 trikotnikov iz črnega lesenega furnirja, ki predstavljajo abstrakten izraz padajočih cvetnih listov vrtnice. Neenakomerno razporejen vzorec pod drugi strani ponazarja naravno razpršenost cvetnih listov.

Ste opazili na osrednjem delu armaturne plošče integrirano unikatno luksuzno uro? Zanjo so poskrbeli pri švicarskem strokovnjaku Audemars Piguet in v ta namen izdelali 43-milimetrski primerek Split-Seconds Chronograph GMT Large Date iz lastne serije Royal Oak. Ura se z rdečimi elementi ujema z barvami vozila

Blaž Likovič
foto: RR

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button