AvtomobilizemNovice

Rolls-Royce Phantom Syntopia: najbolj zapleten izdelek prestižne britanske znamke

Edinstveni Phantom Syntopia bo odšel v privatno zbirko.

Pri Rolls-Royce so izdelali najbolj zapleteno mojstrovino na štirih kolesih do danes, ki jo je navdahnila visoka moda priznane nizozemske oblikovalke Iris van Herpen. Za osnovo so izbrali prestižno križarko Phantom s podaljšano medosno razdaljo in postopek izdelave po meri popeljali na povsem novo raven.

Tehnično najzahtevnejše naročilo oddelka Bespoke Collective je do premiere nastajalo kar štiri leta, saj vpeljuje načela mimikrije z vzorci iz narave. Rezultat so poimenovali Phantom Syntopia s tematiko Waeving Water. Zunanjost unikatnega Phantoma so odeli v edinstveno Liquid Noir karoserijsko barvo, ki ob sončni svetlobi odseva mavrične barve, vse od vijoličnih, modrih, magenta in zlatih odtenkov. Za doseg takšnega efekta so izbrali klasično črno osnovno barvo in nanesli pigment z zrcalnim učinkom. Celoten proces je trajal več mesecev, samo 3.000 ur so porabili za preizkušanje postopka.

Notranjost Phantoma Syntopia vključuje veličastne elemente, ki sta jih na ustvarjalnem in tehničnem srečanju ustvarila Rolls-Royce Bespoke Collective in Iris van Herpen. Nekatere notranje elemente so ročno izdelali mojstri znotraj podjetja skupaj s člani ekipe Iris van Herpen, drugi pa so nastali v amsterdamskem ateljeju. Ob odprtju vrat nas najprej pritegne Weaving Water strop z zvezdno osvetlitvijo, izdelan iz enega samega kosa kakovostnega usnja. Nekatera optična vlakna so bila vstavljena ročno, za najbolj zapleten tovrsten strop do sedaj so porabili preko 700 ur dela. Enaka tematika vezenja se nadaljuje po celotni notranjosti, predvsem na galeriji armaturne plošče, ki združuje tradicionalne tehnike visoke mode in inovativne vizualne oblike, kot je 85 ročno pritrjenih cvetnih listov.

V skladu z izjemno kreativnim pristopom, je to prvi avtomobil britanske luksuzne znamke, z unikatno aromo, ki ustvari poglobljen izraz razkošja. V tesnem sodelovanju s strankami jo je razvil strokovnjak za parfume, ki ga zdaj ljubkovalno imenujejo “nos kolektiva Bespoke Collective”. Dišava ustvari trajen spomin, je nežna in se odlično dopolnjuje z drugimi vonjavami uporabljenih materialov. Posebej zasnovan sistem za spuščanje arome je vgrajen v naslonih za glavo in zaradi obsežnega dvoletnega razvoja v vseh razmerah nudi popolne vonjave. Edinstveni Phantom Syntopia bo v roke zasebnega zbiratelja zapeljal maja letos.

Žiga Kolman
foto: Rolls-Royce

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button