AvtomobilizemNovice

Rolls-Royce Cullinan na steroidih

Dvanajstvaljni motor, 3D tiskana našobljena karoserija in vrtoglava cena.

Skoraj vsi se strinjamo, da Rolls-Royce Cullinanu, mogočnem luksuznem SUV-ju, ne primanjkuje nastopaštva, vendar pri podjetju 1016 Industries niso enakega mnenja. Za aristokratskega SUV-ja so pripravili paket modifikacij karoserije, s 3D tiskanimi komponentami iz ogljikovih vlaken.

Predelovalci iz Miamija so se že lepo usidrali v svet modifikacij z divjimi eksotičnimi superšportnimi avtomobil, tokrat so svoj pogled uperili v prestižno britansko križarko in ji namenili obsežno preobrazbo. Umirjeno udobje je Cullinan zamenjal z nizkim športnim položajem, elegantno zunanjost pa z našobljeno karoserijo.

Celoten spodnji del obraza je sveže zasnovan z agresivnim odbijačem in novimi dnevnimi svetili, takšna tematika se nadaljuje ob bokih, kjer so namestili poširjene blatnike, zadek pa zaključuje odrezav odbijač z novim difuzorjem. Zaradi obsežne uporabe ogljikovih vlaken, je za Cullinan izgubil nekaj odvečnih kilogramov, vendar natančna številka ni podana. Po besedah ustvarjalcev je prestižni SUV sedaj lažji in močnejši, za izdelavo posameznega primerka pa potrebujejo le nekaj tednov.

Število modificiranih Cullinanov bo omejeno, za vsakega pa bodo morali bodoči lastniki odšteti najmanj 500 tisoč dolarjev (445 tisoč evrov). Pri zasnovi sanjskega konjička, bodo lahko stranke izbirale med klasičnim karbonom, delno izpostavljenimi vlakni in izredno redkim ter pregrešno dragim kovanim karbonom. Vsi sestavni deli se natančno prilagajajo originalni zasnovi avtomobila, kar gre pripisati naprednim tehnikam obdelave materialov, česar do sedaj v tolikšni meri pri 1016 Industries še niso preizkusili.

Žiga Kolman
foto: 1016 Industries

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button