AvtomobilizemNovice

Rodin FZERO se je prvič podal na stezo

Novozelandski hiperšportnik je vse bliže prihodu na trg.

Družba Rodin Cars s sedežem na Novi Zelandiji je z uspešno testno vožnjo svojega ambicioznega hiperšportnika FZERO dosegla pomemben mejnik. Po razvoju dirkalnika odprtega dirkalnika FZED predstavljajo drugi izdelek, zaprti dirkalnik FZERO, ki želi postati najhitrejši svoje vrste. Lanski napovedi, o kateri smo že nekaj zapisali TUKAJ, sledi prvo udejstvovanje na dirkaški stezi v bližini Mount Lyforda na južnem otoku Nove Zelandije.

Za volan pripravljenega FZERO je z velikim ponosom sedel David Dicker, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Rodin Cars. Novozelandski hiperšportnik se ponaša s po meri izdelanim V10 motorjem, podprtim s parom turbopuhal, ki ustvari 1.013 KM pri 9.500 vrtljajih na minuto. FZERO z zaprto kabino je zasnovan tako, da ponuja neprimerljivo vozniško izkušnjo, pri čemer je poudarek na surovi hitrosti in odličnem oprijemu v zavojih. Njegova največja hitrost je impresivnih 360 km/h.

Uspešna premiera je pomenila prelomni trenutek za znamko Rodin Cars, saj so se ogleda prvenca, vidnega na spodnjem videoposnetku (obogatenem s fantastično melodijo desetvaljnika), udeležili vsi ustvarjalci projekta. Emma Duncan, generalna direktorica družbe Rodin Cars, je dogodek opisala kot navdihujoč trenutek in poudarila inženirsko izvrstnost tega avtomobila.

Motor RC.TEN bo predstavljen na sejmu Performance Racing Industry Show v Indianapolisu, pri čemer je poudarjen namen družbe Rodin Cars, da ga ponudi kot serijski motor za uporabo v motošportu. Projekt FZERO namerava kljubovati uveljavljenim hiperšportnim avtomobilom, namenjenim izključno za dirkališča in bo po premierni vožnji nastopil v naslednjo stopnjo razvoja ter testiranj, preden prve primerke dostavijo izbranim kupcem.

Žiga Kolman
foto: Rodin

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button