AvtomobilizemNovice

RML gradi prvo trojico SWB primerkov

VIDEO: Vintage GT na poti v obstoj.

O skupini RML in njihovem butičnem GT primerku imenovanem kar SWB smo že poročali na povezavi TUKAJ. Če na kratko obnovimo, RML je kratica podjetje Ray Mallock Limited, ki svoje znanje »pili« v segmentu turnih tekmovalnih vozil in nekaj malega tudi pri WRC ter F1 skupini. Njihov gastronomski GT imenovan SWB (kratica za Short Wheelbase) pa bo luč sveta ugledal v zgolj 30 primerkih in prva trojka je že na dobri poti.

Dotični voz, ki inspiracijo neposredno črpa pri ikoničnem Ferrariju 250 SWB, bo nekakšna perfektna zmes neomadeževane vozniške izkušnje izpred nekaj desetletij ter udobja in priročnosti tehnologije 21. stoletja. Vse z namenom ozki četici kupcev, ki bodo za avtomobil brez dodatnih lastnih preferenc odšteli 1,6 milijona evrov.

 

Prav vsako vozilo bo potrebovalo približno devet mesecev za nastanek, ki poteka popolnoma ročno in z opcijami, ki so kakopak usklajene z nesramno bogatim bodočim lastnikom. Jedro vozila bo v vseh primerih tvoril Ferrarijev 5,5-litrski V12 agregat s 486 KM, ki bo spojen z ročnim šeststopenjskim menjalnikom.

Blaž Likovič
foto: RML

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button