AvtomobilizemNovice

RML-jev prestižni GT »švica« na testiranjih

VIDEO: Čeprav jih bo le 30, je prvi namenjen zgolj in le preverjanju nastavitev in izračunov.

Teorija brez prakse redko preživi in očitno so podobnega mnenja pri Ray Mallock Limited oziroma krajše kar skupina RML. Dotično britansko podjetje je znano predvsem po sestavljanju dirkalnikov, ki se merijo v segmentu turnih vozil, »prste vmes« pa imajo tudi v WRC in F1 karavanah.

 

Že dlje časa svetovno (nesramno bogato) srenjo dražijo za napovedmi novega prestižnega GT-ja, ki so ga poimenovali kar Short Wheelbase ozorma skrajšano SWB. Torej, RML SWB je dejansko en izmed najbolj prestižnih GT-jev v retro podobi, ki ste si ga lahko privoščili. Vseh 30 je že razprodanih, medtem ko se prvi med njimi ravno pričenja meriti v svojih sposobnostih. T. i. »nulti avtomobil« je namreč namenjen dinamičnemu testiranju na idilični angleških podeželskih cestah.

Omenjeni testni primerek se bo sprav tri tedne mudil na različnih cestnih odsekih, kjer bo napredna digitalna tehnologija merila odziv vozila, ki bo nadalje podlaga za nadaljnjo optimizacijo pogona in podvozja. Zatem sledi morda manj zanimiva faza, kjer bodo preverjali vzdržljivost komponent. Avtomobil bo podvržen izredno hladnim in po drugi strani izredno vročim pogojem, medtem ko bodo inženirji spremljali odziv njegovih sistemov. Še preden se RML SWB nastavi žgočemu soncu si oglejmo nekaj simfoničnih zavojev, ki jih ustvarja njegov V12 agregat s Ferrarijevim poreklom.

 

Blaž Likovič
foto: RML

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button