AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Rimac praznuje 15. obletnico z omejeno izdajo Nevere

Hrvaško tehnološko podjetje je kljub dvomom na avtomobilski sceni že 15 let.

Mate Rimac je leta 2009 na Hrvaškem ustanovil podjetje Rimac Automobili in tako kljuboval skeptikom izvedljivosti ustanovitve avtomobilskega podjetja. Leta 2011 je Rimac kljub kritikam postavil številne svetovne rekorde s popolnoma električno predelavo BMW serije 3. Leta 2018 so napovedali popolnoma električni hiperavtomobil, ki je v treh letih postal Nevera, in s svojimi zmogljivostmi na novo opredelil standarde hiperšportnikov.

Ob praznovanju 15 let inovacij je Rimac pripravil posebni izdajo Nevera 15th Anniversary Edition, omejeno zgolj na devet primerkov. Prav vsak izmed njih se ponaša s posebno bakreno barvo karoserije, ki simbolizira praznovanje in pomen tega materiala za električno prevodnost. Serijo Anniversary Edition krasijo edinstvene podrobnosti, kot so dvobarvna platišča iz lahke litine, oznaka 15 Years Anniversary in značilen Rimacov vzorec, spominjajoč na priključke tiskanega vezja. Notranjost je ujemajoče obogatena z baktenimj podrobnostmi in posebnimi napisi, ki označujejo ekskluzivno številčnost. Kupci lahko izbirajo med drzno črno ali neokrnjeno belo notranjostjo z bakrenimi usnjenimi sedeži z vtisnjeno številko 15.

Cena jubilejne izdaje znaša vrtoglavih 2.350.000 evrov in obsega po meri izdelano prtljago, ki se ujema z notranjostjo. Prvi primerek bo predstavljen na letošnjem Festivalu hitrosti v Goodwoodu, kjer se bo spopadel s kultno gorsko-hitrostno stezo, potem ko so lani z modelom Nevera Time Attack postavili rekorden čas. Rimac Automobili se je iz garažnega projekta razvil v globalno podjetje z več kot 2.200 zaposlenimi v štirih evropskih državah. Skupina Rimac zdaj pokriva Bugatti Rimac, Rimac Technology, dobavitelja Tier 1 in Rimac Energy.

Mate Rimac je ob razmišljanju o poti podjetja izrazil začudenje nad nenadno rastjo od zagonskega projekta do milijardnega podjetja, kar so simbolizirali z jubilejno izdajo Nevere. Izvrstna Nevera je v enem letu postavila 27 hitrostnih rekordov. Njena hitrost je posledica naprednega sistema baterij, pogonskega sklopa in programske opreme, ki so jih v celoti razvili znotraj podjetja. Električni hiperšportnik uporablja sklop s štirimi posameznimi elektromotorji, s skupno močjo 1.915 KM in povsem prilagodljivim podajanjem moči na kolesa.

Žiga Kolman
foto: Rimac Automobili

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button