AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Rimac C_Two na četrt milje v manj kot 9 sekundah

Mate Rimac je demonstriral zmogljivost skoraj končanega hiperšportnega električarja.

Po besedah samega gospoda Rimac, se razvoj električnega hiperšportnika C_Two bliža koncu, zato je edino pravilno prikazati delček njegove mogočnosti, kar si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku. S skoraj 1.900 konjskim električnim športnikom se je ustanovitelj podjetja zapodil po zapuščeni letališki stezi blizu sedeža znamke. Na videu nam pobliže predstavi stopnjo razvoja avtomobila, obenem z razvojnim C_Two prikaže kako hitra je njihova mojstrovina.

Odgovor je, zelo! Mate je sicer razložil, da testni primerek trenutno ponuja le 85 odstotkov končne zmogljivosti, vgrajenega nima niti launch contorl sistema za idealno pospeševanje. Obenem je bil hiperšportnik obut v Michelinove cestne pnevmatike, asfaltna površina je v zelo slabem stanju in izredno prašna. Nič ne de, nedokončani C_Two je vseeno s četrt milje (402 m) opravil v bliskovitih 8,94 sekundah. Hitreje od najhitrejšega serijskega avtomobila, Bugattija Chiron s časom 9,4 sekunde. Kljub slabim pogojem se je stotica odvrtela v vsega 2,3 sekundah.

Za lažjo predstavo se je Mate s C_Two postavil ob bok Porscheja Taycan Turbo S, katerega pospeške opisujejo z bolečimi, a je hrvaški hiperšportnik brez težav pometel z njim. Na začetku je imel nekaj težav z oprijemom, nato se je izstrelil mimo Porscheja. Le predstavljamo si lahko, kako vratolomno bliskovit bo serijski C_Two z vso odklenjeno močjo.

Žiga Kolman
foto: Rimac

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button