AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Renault draži z delčki novega električnega Megana

Letos prihaja električni Megane v obliki križanca.

Francozi bodo v plato vozil kmalu dodali nove električen avtomobil, Megane E-Tech Electric. Z novim modelom so dražili že lanskega oktobra v obliki Megane eVision koncepta, kateremu bo serijska različica močno podobna. Prve uradne dražilne fotografije električnega križanca razkrivajo mnoge sorodnosti, tako pri zunanjem kot pri notranjem oblikovanju.

Renaultove fotografije razkrivajo delček zadnjega konca z značilnim vzdolžnim LED elementom, ki povezuje zadnji svetili. Zadek je precej sličen konceptu, nosi tudi nov Renaultov logotip. Vodja znamke Luca De Meo je že predhodno dejal, da je sta si koncept in produkcijska različica 95 odstotno podobna. Ostali priloženi dražilci ponujajo vpogled v notranjost, kjer nas čaka moderno minimalistično oblikovanje z veliki zasloni, kar poznamo že iz ostalih električnih avtomobilov. Zajeten sredinski informacijski zaslon s kapacitivnimi gumbi je nameščen nad vrstico neoznačenih stikal in prostorčkom za mobilni telefon. Spodaj oziroma pred sredinsko konzolo je nahaja bogat odlagalni prostor. Pred voznikom po pričakovanju ni analognih merilnikov, ampak digitalizirana enota.

Megane E-Tech sloni na CMF-EV platformi, razviti v sodelovanju z Nissanom, kar še bolj poudarja na sinergijo Renault-Nissan-Mitsubishi naveze. Sodobna platforma je osnova tudi za prihajajočo Nissan Ariyo, kakšen pa bo pogonski sklop še ostaja v povojih, vendar do razkritja ne bo minilo veliko časa. Po Renaultovih besedah je premiera električnega Megane vse bližje, s prodajo nameravajo začeti že v letu 2022. Kljub uporabi prepoznavnega imena, nima veliko skupnega z zdajšnjim Megane. Z izdelavo tega s klasičnimi motorji bodo nadaljevali, novinec pa bo predstavljaj konkurenco Volkswagnu ID.4 in prej omenjeni Ariyi.

Žiga Kolman
foto: Renault

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button