AvtomobilizemNovice

Razkrita posebna Bentley Bentayga Odyssean Edition

Le 70 jih bo in prav vse z V6 priključno-hibridnim pogonom.

Ekskluzivna značka »Odyssean« pri Bentleyju ni novost, saj smo jo že spoznali minulo leto v tovrstni različici modela Flying Spur, tokrat pa so Britanci v ekskluzivno in omejeno izdajo zapakirali svoj SUV po imenu Bentayga. Sestavili jih bodo le 70 in rezervacije so menda že odprte. Kaj posebna Odyssean izdaja pravzaprav pomeni? Pri Bentleyju trdijo, da promovira dobrobit potnikov skozi kombinacijo oblikovanja, tehnologije in rokodelske izdelave.

Prav vseh sedemdeset bo imelo pod motornim pokrovom nameščen trilitrski V6 priključni hibrid s sistemsko močjo 462 KM in 700 Nm navora, medtem ko naj bi 18 kWh zajetna baterija nudila električno avtonomijo do približno 45 kilometrov. Kako Bentaygo Odyssean Edition prepoznati na cesti? Po rjavih Pale Brodgar odtenkih na 22-palčnih platiščih in nadalje na obeh odbijačih, obrobah sprednjih in zadnjih svetil ter ob stranskih pragovih. Na voljo je kar 60 karoserijskih barv pri katerih Britanci predlagajo izbiro šestih, ki se menda najbolje kombinirajo z zgoraj navedenimi rjavimi elementi.

Izbira priključnega hibrida pravzaprav ne preseneča, kajti Odyssean Edition v ambientu prinaša kar nekaj trajnostnih rešitev. Tako interier odlikujejo Koa kompozitni les (furnir) s t. i. odprtimi porami, ki ima za 90 odstotkov manj laka kot klasični leseni dekorativni elementi, ter recimo trajnostno pridelano naravno usnje in volnena tkanina iz tvida – vsi materiali so tako okolju prijazni kot izredno vzdržljivi, notranjost pa je na voljo v treh različni barvnih odtenkih.

Glede preostale opremljenosti posebna Odyssean različica temelji na že precej izdatno založeni razkošja polni stopnji Azure, ki med drugim prinaša posebna v 22 smeri nastavljiva Front Seat Comfort Specification prednja sedeža z gretjem in hlajenjem ter kopico varnostno-asistenčnih sistemov. Bentley uradnega cenika še ni razkril in vprašanje če ga pravzaprav res bo, medtem ko bodo prva vozila iz tovarne v Crewu zapeljala kmalu po vstopu v 2023.

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button