AvtomobilizemNovice

Razkrit še interier: Radford Lotus Type 62-2

Preplet dveh britanskih razkošnih znamk v nedrjih obujenega Lotusa.

Radford je svež a močno zagnan britanski coachbuilder, se pravi podjetje specializirano za uresničevanj najbolj zahtevnih in butičnih štirikolesnih idej, ki je globalno avtomobilsko srenjo prebudilo z napovedjo obuditve legendarnega dirkalnika Lotus Type 62 s konce 60-ih. Več o sodobni reinkarnaciji smo zapisali TUKAJ, tokrat pa se bomo osredotočili na ambient vozila. To je sicer malce nehvaležno, saj bo prav vsak primerek prilagojen željam bodočega lastnika, so pa pri Radfordu poskrbeli za en »serijski« dodatek na ustreznem nivoju.

Osrednjo armaturno ploščo, ki je preplet izvirnika in sodobnih rešitev, bosta namreč v vsakem primeru krasili analogni ura in štoparica angleške prestižne znamke Bremont, in prav v njihovem novem centru tehnologije in razvoja zahodno od Londona so razgrnili nedrja obujenega Lotusa. Neukim naj predložimo dejstvo, da podjetje Bremont, ki slovi po luksuznih urah in kronometrih z letalsko tematiko, letno ustvari promet v velikosti nekaj deset milijonov evrov ob približno 10.000 prodanih primerkih. Gre torej za sodelovanje dveh izrazito ozko usmerjenih podjetij, ki svoje kupce iščeta med butično in ekonomsko več kot odlično podprto klientelo.

Pri Radfordu so še dodali, da bodo notranjost vozila tvorili na podlagi razkošnih, a športnih materialov, ki ih odlikujeta nizka masa in dolga življenjska doba.

Blaž Likovič
foto: Radford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button