AvtomobilizemNovice

Premiera: Lotus Type 62-2 kot ga vidi Radford.

Dirkalnik iz 60-ih v sodobnem slogu.

O podjetju Radford verjetno ne veste prav veliko in zato je popolnoma enostaven razlog. Britanski izdelovalec vozil po meri je v pozabo potonil v 60-ih letih prejšnjega stoletja in so do pred nekaj dni ni pojavil na radarju avtomobilske srenje. Tokrat so moči združili oblikovalec Mark Stubbs, avtomobilski specialist Ant Anstead in F1 prvak Jenson Button z namenom obuditve znamke. In na priloženih fotografijah je njihov prvi projekt s polnim imenom Lotus 62-2 coachbuilt by Radford.

Navdih je nesporno povzet po dirkalniku Lotus 62, ki je zaznamoval 60-ta leta, zgoraj navedeni gospodje pa so želeli ustvariti cestno legalno izvedenko. Karoserijo so si sposodili pri Lotus Evori in v njena nedrja vgradili prisilno polnjeni 3,5-litrski V6 agregat, ki bo na voljo v kar treh različicah. Prva z dodatkom Classic bo zmogla 430 KM, srednja Gold Leaf naj bi zagotovila 500 KM, za najbolj zahtevne pa bo izvedenka JPS na kolesa poslala 600-glavo konjenico. Glede na različico vozila bo odvisna tudi opremljenost in zmogljivost vse preostale tehnike pod pločevino, ki bo slonela na Lotusovi monocoque karoseriji, razlikovala pa se bo tudi zunanja podoba v smislu platišč in retro nalepk.

Pri obujenemu Radfordu trdijo, da bodo izdelali le 62 primerkov, ki bodo v asfalt zagrizli že prihodnje leto. O ceniku pričakovano ni bilo govora, za več informacij pa boste morali rezervirati let v Kalifornijo, kjer domuje ta nekoč britanski »coachbuilder«.

Blaž Likovič
foto: Lotus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button