AvtomobilizemNovice

Raketa iz Nemčije: Brabus P 900 Rocket Edition

VIDEO: Mercedes-AMG razred G kot pickup z raketnim pogonom.

Kdo pravi, da Nemci ne letijo na luno? Namesto Apolla imajo (skoraj) vesoljski program pod okriljem Brabusa. S šalo na stran, pri nemškem tunerju Mercedes-AMG vozil so namreč predstavili svoje videnje legendarne G »klase«. Ta je prilično imenovana kar Brabus P 900 Rocket Edition, kjer k sreči ni vmešana elektrika temveč zgolj prisilno polnjeni V8 agregat.

Torej, če vam zadnja izdaja Mercedes-AMG modela C63, ki se je otresel twin-turbo V8 agregata in ga zamenjal za dvolitrski štirivaljni »šivalni stroj« z dodatnim elektromotorjem, ne omogoča mirnega sna, potem vam nudimo cel paket papirnatih brisač. Brabus je namreč AMG-jev štirilitrski agregat v G63 različici zamenjal za 4,5-litrski twin-turbo V8 in ga navil na okroglih 900 KM ter sila uporabnih 1.250 Nm navora. Čistokrvni športni terenec z zajetnimi 2.720 kilogrami se tako z mesta do kilometrske stotice požene v le 3,7 sekunde in ne upeha vse do končnih 280 km/h. Slednji so verjetno omejeni zaradi stabilnosti škatlastega SUV-ja na 24-palčni Monoblock Z »aero-disc« platiščih.

Da je Brabus P 900 Rocket Edition zares cestna raketa priča njegov v oči bodeč aerodinamični videz, ki temelji na Brabusovi XLP pickup karoseriji – izpeljani iz klasičnega razreda G. Vozilo je prežeto z izstopajočimi elementi – barvno in oblikovno. Obilica usnja, karbona in krvoločna podoba Brabusa vas zagotovo postavi pred kolege s Fordom F-150 Raptor ali RAM-om 1500 TRX, le dobrih 650 tisočakov (brez davkarij) morate pripraviti in se postaviti v vrsto – izdelali jih bodo namreč le deset.

 

Blaž Likovič
foto: Brabus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button