AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Mercedesovo prvo polnilno vozlišče v Nemčiji

Mercedes začenja s širitvijo lastne polnilne infrastrukture.

Mercedes-Benz je v Mannheimu odprl svoje prvo domače polnilno vozlišče (Charging Hub) in s tem naredil pomemben korak v prizadevanjih podjetja za širitev infrastrukture za polnjenje električnih vozil. Vozlišče, ki je del globalnega načrta, ima šest polnilnih mest, vsako z največjo močjo 300 kW, kar nekaterim modelom električnih vozil omogoča polnjenje od 10 do 80 odstotkov v manj kot 20 minutah. Pri Mercedesu želijo do konca desetletja po vsem svetu vzpostaviti več kot 2.000 lastnih polnilnih postaj z več kot 10.000 hitrimi polnilnimi mesti.

Da bi izboljšali izkušnjo polnjenja, se pri srebrnih zvezdah osredotočajo na prijeten ambient uporabnokov polnilnih postaj. Polnilna vozlišča so odprta za vozila vseh velikosti in znamk, vozniki Mercedesovih električnih vozil pa imajo nekaj privilegijev, vključno z dobrodošlo začetno ceno in brezplačnim polnjenjem v prvih mesecih. S strateškim partnerstvom z družbo E.ON nameravjo pri Mercedesu razvoj in upravljanje polnilnega omrežja v Evropi zaupati strokovnjakom za energijo ter mobilnost. E.ON bo podpiral iskanje lokacij, načrtovanje, gradnjo, delovanje in povezane storitve polnilnih vozlišč, pri čemer bodo vključevli pametne rešitve, kot so predvidljivo vzdrževanje in druge uporabnikom prijazne funkcije.

Stuttgartski avtomobilski velikan aktivno širi svoje globalno polnilno omrežje, saj je Mannheim že četrta polnilna postaja na svetu, ki sledi lokacijam v ZDA in na Kitajskem. Do konca prihodnjega leta bo na teh območjih zraslo dva tisoč novih polnilnih postaj. Podjetje želi svojim strankam zagotoviti brezhibno izkušnjo polnjenja prek digitalnega omrežja Mercedes me Charge, ki ponuja dostop do več kot 1,4 milijona polnilnih mest po vsem svetu. Polnilno omrežje Mercedes-Benz Charging Network, ki vključuje lastna polnilna vozlišča, je usklajeno s širšo strategijo elektrifikacije podjetja in se upravlja pod okriljem družbe Mercedes-Benz Mobility AG.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button