AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prvi serijski Rivian R1T poltovornjak je pripravljen

Tekma električnih poltovornjakov se zaostruje, kot kaže vodstvo prevzema Rivian.

Prvega Rivianovega R1T električnega poltovornjaka smo spoznali že konec leta 2018, takrat je s svojim modernim videzom in zmogljivim pogonskim sklopom pritegnil veliko pozornosti. Sedaj se mlademu podjetju obeta vse več dobrega, saj so izdelali prvega serijskega R1T, ki je zapeljal iz proizvodnje linije v kraju Normal v Illinoisu. S to potezo so po desni prehiteli tako Teslo kot Forda.

Odlično novico je preko Twitterja, kako pa drugače, potrdil vodja znamke RJ Scaringe: »Po večmesečni izdelavi pred-serijskih modelov je danes zjutraj iz proizvodne linije v Normalu zapeljal prvi serijski primerek. Za dogodek je zaslužen trud celotne ekipe. Komaj čakam, da jih predamo v roke naših strank.«

Zaenkrat še ne razkrivajo podrobnih specifikacij prvih »launch edition« R1T poltovornjakov, prav tako ostaja neznanka začetek proizvodnje sorodnega sedemsedežnega R1S SUV-ja. Znan pa je uradno izmerjen domet obeh modelov, pri R1T s povečano baterijo znaša 505 kilometrov, medtem ko enako opremljeni R1S z enim polnjenjem prevozi 508 kilometrov. Leta 2018 je Rivian napovedal tri velikosti baterije – začetno s 105 kWh (370 km dometa), srednjo 135 kWh (482 km dometa) in največjo 180 kWh s preko 600 kilometri dometa.

Žiga Kolman
foto: Rivian

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button