AvtomobilizemNovice

Prva serija nove Lotus Emire za 85 tisočakov

Lotus Emira First Edition bo opremljena z »najmočnejšim 2-litrski štirivaljnim motorjem na svetu«.

Nova Lotus Emira, ali zadnji model legendarne britanske znamke z motorji z notranjim izgorevanjem, že začenja svojo prodajno pot. Prva na vrsti bo začetna serija vozil First Edition, na voljo s štirivaljnim AMG ali šestvaljnim motorjem in obširno izbiro konfiguracije barv, materialov ter dodatkov.

Če ste se na konfiguratorju že poigravali z idealno sestavljeno V6 različico, lahko sedaj svojo izbiro spremenite v štirivaljni model in nekoliko privarčujete. Medtem ko je Emira V6 First Edition s 400 KM ocenjena na začetnih 90.270 evrov, je za izvedenko s 2-litrskim turbo štirivaljnikom in 360 KM potrebno odšteti najmanj 85.520 evrov.

Kaj je torej vključeno v 5 tisoč evrov prihranka? Emira First Edition sedi na lahkih 20-plačnih kovanih platiščih, obarvanih v dveh odtenkih ali enotni srebrni oziroma črni barvi. Zavorne čeljusti so lahko odete v štirih različnih odtenkih, celotna karoserija pa v eni izmed šestih barv: Seneca modri, Magma rdeči, Hethel rumeni, Dark Verdant, Shadow sivi ali Nimbus sivi.

Barvno se lahko poigramo tudi v notranjosti, z izbiro rjavkastega Nappa usnja, črne alkantare in satenastih kromiranih dodatkov, vse skupaj pa poveže ambientna osvetlitev. V standardno opremo so že vključeni LED žarometi, titanski zaključki izpuha, zložljivi zunanji ogledali in parkirni senzorji. Seznam se vztrajno nadaljuje s klimatsko napravo, tempomatom, keyless vstopom, glasovnim asistentom, povezljivostjo s storitvama Apple CarPlay in Android Auto, 340-vatnim ozvočenjem, digitalnim radijem, 10,25-palčnim informacijskim zaslonom ter 12,3-palčnimi digitalnimi merilniki.

Kupcem bo ponujen tudi vozniški paket (Drivers Pack), ki omogoča izbiro med umirjenim Tour ali tršim Sport vzmetenjem, v kombinaciji z Goodyear Eagle F1 Sport ali Michelin Pilot Cup Sport 2 pnevmatikami. Estetski paket Design prinese zatemnjena stekla, športne stopalke, črn alkantara strop in unikatne tepihe. Seveda obstaja še mnogo dodatkov, kot so tehnološki bonbončki in edinstvene podrobnosti.

Rezervacije nove Emire First Edition z 2.0 motorjem bodo odprli 8. aprila, prvi primerki bodo dostavljeni še pred koncem letošnjega leta. Vstopni različici obeh motornih izbir bosta na voljo z začetkom naslednjega leta, s cenama 71.265 in 77.200 evrov.

Žiga Kolman
foto: Lotus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button