AvtomobilizemNovice

Projekt Mondo G: ko si razred G nadane Monclerjevo puhovko

Umetniška kreacija, ki združuje dve popolni nasprotji.

Mercedesov najnovejši projekt poustvarja kultnega terenca razred G, s prepoznavnimi oblikovalskimi značilnostmi znamke Moncler ali natančneje njihove puhovke. Umetniško delo so premierno razkrili na dogodku v sklopu londonskega tedna mode, ki ga je gostil Moncler, udeležila so se ga tudi odmevna umetniška imena, ko so Alicia Keys, Pharrell Williams, Adidas Originals, FRGMT, Salehe Bembury, Palm Angels in ROC NATION by Jay-Z.

Ker si pri srebrnih puščicah in Moclerju delijo strast do inovacij, unikatnega oblikovalskega sloga in spodbujanja medkulturnega sodelovanja, so združili moči za projekt Mondo G, ki opredeljuje vse omenjene vrednote. Tema »umetnost domišljije« je navdihujoče sporočilo, naj sanjamo na veliko in raziskujemo svoje lastne začetke utiranja novih poti ter doseganja morda sprva nemogočih ciljev. Skupno umetniško delo projekt Mondo G je prvi Monclerjev vstop v avtomobilsko industrijo.

Zanimiv končen izdelek združuje značilnosti kultnega škatlastega terenca, s kontrastno okroglino puhovke znamke Moncler in poudarki linij prešitega tekstila. Združitev dveh nasprotij je povzročilo nastanek kiparske umetnine z impresivnimi merami – 4,6 m dolžine, 2,8 m višine, 3,4 m širine vključno s kolesi in maso 2,5 tone. Ob podrobnejšem pregledu lahko opazimo natančnejše povezave z idejnimi komponentami, kot je patinasta sled uporabe, s katero poudarjajo praktičnost izdelkov. Pravo nasprotje so površine visokega sijaja, ki dajejo občutek razkošja, za zaključek poskrbi velika zadrga, prav tako v povezavi s funkcionalnostjo jakne in avtomobila takšnega kova.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button