AvtomobilizemNovice

Prihodnje leto prihajajo Teslini modeli Cybertruck, Roadster in Semi

Elon Musk je potrdil prihod nove trojice.

Ljubitelji ameriške električne znamke Tesla bodo po napovedih njenega poveljnika prihodnje leto vendarle prišli na svoj račun. Musk je na Teslinem dogodku »Cyber Rodeo« za prihodnje leto napovedal prihod modelov Cybertruck, Roadster in Semi.

Cybertruck je ob svoji napovedi skoraj zlomil svetovni splet, saj je futuristično oblikovan športni terenec z zmogljivostmi cestnih športnikov. Le s to izjemo, da se Cybertruck podi tudi po terenu, kjer klasični športniki tudi pokukati ne upajo.

Roadster naj bi veljal za najhitrejše serijsko vozilo, ki so presežek v vseh pogledih – le finančnih ne. V osnovi naj bi zanj odšteli slabih 200 tisočakov, za omejene serije še dodatnih 50, kar vozila ne uvršča v segment butičnih primerkov.

Nekaj popolnoma drugačnega pa naj bi bil Tesla Semi. Musk zanj trdi, da bo to najvarnejši in najudobnejši tovornjak doslej. Gnali naj bi ga štirje elektromotorji, ki bodo imeli skromno porabo energije brez okrnjene zmogljivosti. Več v prihodnjih mesecih, ko bo Musk v svojem slogu razvnel ozračje in spletne socialne platforme …

Blaž Likovič
foto: Tesla

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button