AvtomobilizemNovice

Prihajata novi BMW serije 5 in i5 Touring

Karavani pri Bavarcih še niso rekli zadnje.

BMW s fotografijami prvih obrisov napoveduje prihod karavanske različice nove generacije serije 5 in električnega i5. Limuzinski izvedenki obeh petic sta se premierno že predstavili, svojo prodajno pot pa bosta v Evropi nastopili 21. oktobra letos, s koncem prihodnjega meseca pa še na preostalih svetovnih trgih.

Osma generacija serije 5 je prvič v zgodovini na voljo v popolnoma električni preobleki kot različica i5, ki je pred izidom na trg naletela na veliko povpraševanje kupcev. Na voljo bosta dva modela in sicer vstopni i5 z oznako eDrive40 limuzina, ki ponuja do 250 kW (340 KM) ter doseg z enim pomnjenjem do 582 kilometrov, vrh pa bo predstavljal visoko zmogljivi M60 xDrive s kar 442 kW (601 KM).

Poleg električnih možnosti bo nova limuzinska serija 5 ponujala številne inovativne digitalne storitve za zabavo, igre, pretakanje avdio in video vsebin ter napredne sisteme za pomoč vozniku. Predvsem sistem Highway Assistant, ki omogoča prostoročno vožnjo pri hitrosti do 130 km/h, če voznik ostaja pozoren in pripravljen po potrebi prevzeti nadzor. Funkcija samodejne menjave voznega pasu omogoča samodejno menjavo voznega pasu le s pogledom v zunanje ogledalo.

Ljubitelje prostornih karavanov bo kmalu navdušila nova generacija serije 5 Touring, katero napovedujejo za pomlad prihodnje leto. Tako kot limuzina bo ponujala vrsto pogonskih sklopov, vključno z visoko učinkovitimi motorji z notranjim izgorevanjem z blago hibridno tehnologijo, priključnimi hibridi in seveda električni pogon pod imenom i5. Ta kombinacija sloga, funkcionalnosti in okolju prijazne vožnje bo namenjena evropskim, japonskim in tajvanskim trgom ter bo pomenila pomemben korak v BMW-jevi zavezanosti trajnostni mobilnosti.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button