AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prihajajoči Abarth 600e razkriva še notranjost

V roke kupcev bo romalo le 1.949 primerkov prvega Abartha 600e Scorpionissima.

Pri Abarthu so nedavno napovedali prihod najbolj zmogljivega izdelka do sedaj, ki se bo najprej predstavil v omjeni izdaji Scorpionissima. Novi eleketrični Abarth 600e počasi razkazuje svoje lastnosti, saj so ob posebni jubilejni obletnici objavili prve uradne fotografije strupenega kompaktnega škorpijona.

Abarth ob svoji 75. obletnici delovanja obeležuje svojo zapuščino s premierno novega 600e v omejeni izdaji Scorpionissima, katerega poganja električni pogonski sklop z elektromotorjem z 240 KM. Za najboljši izkoristek moči in boljšo dinamiko skrbi klasičen mehanski diferencial z delno zapro, zunanjo podobo pa krepijo standardni športni elementi, kot so večji zajemi zraka in različna aerodnimaična krilca.

Notranjost izžareva privlačnost, saj armaturno ploščo krasijo Abarthova grafika, ekskluzivni vzorec in temen ambient. Kabino še dodatno popestrijo emblemi škorpijona na volanu, kontrastni šivi in objemajoči športni sedeži, navdihnjeni z dirkaškimi motivi ter športni volan z vložki iz usnja in alkantare. Praktičnost se združuje s slogom, saj sredinska konzola zagotavlja dodaten prostor za shranjevanje, ambientalna osvetlitev poudarja skrivnostno notranjost, 10-palčni osrednji info-zabavni zaslon na dotik pa olajša življenje na vozilu. Operacijski sistem se sicer ponaša s prilagojenimi grafikami, značilnimi za športno vejo Abarth, ki poleg podatkov o zmogljivosti služijo tudi kot nadzorno vozlišče za aktiviranje značilnega zvoka, ustvarjenega s strani generatorja  zvoka.

Žiga Kolman
foto: Abarth

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button