AvtomobilizemNovice

Prihaja najboljša Honda NSX do sedaj

Omejena serija Type S obljublja več moči, višjo hitrost in boljšo dinamiko.

Superšportna Honda ali za severnoameriške kolege Acura NSX, bo zaključila svoje življenje. Čeprav je precej žalostna novica, se bo NSX poslovil v velikem slogu, namreč izdelati nameravajo omejeno serijo 350 primerkov z znamenito oznako Type S.

Zadnji NSX svoje vrste bo pregrinjala odvrgel 12. Avgusta, na tradicionalnem dogodku Monterey Car Week. Honda za Type S obljublja poskok moči, bliskovite pospeške, ostrejše krmiljenje in več voznih užitkov od standardnega modela, rekli so mu kar “najboljši cestno-legalni NSX vseh časov.” Še vedno ga bo poganjal hibridni pogonski sklop s 3,5-litrskim twin-turbo V6, a z nekaj več navdiha.

Od 350 načrtovanih Type S, jih bo 300 namenjenih kupcem v ZDA (Acura), preostali bodo pod znamko Honda vozili po otoku vzhajajočega sonca. V Evropo, vsaj uradno, ne bo nobenega avtomobila, saj se je prodaja na našem trgu zaključila že lansko leto. Pomanjkanje športnega modela, ki prinaša užitek v vožnji, bodo v prihodnje nadomestil z nečim novim v okviru električne mobilnosti.

Žiga Kolman
foto: Honda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button