AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prihaja nabrušeni Smart Brabus #1

Na socialna omrežja so pricurljale fotografije novega Smart Brabus #1.

Sveže fotografije s kitajskega socialnega omrežja razkrivajo podobo novega električnega Smarta Brabus #1, ki se bo uradno svetu predstavil 26. avgusta. S kompaktnim električnim križancem podjetje Smart vstopa v novo dobo.

Standardnega Smarta #1 smo spoznali že na začetku letošnjega leta, ko so navdušili s privlačno oblikovanim mestnim križancem, ki prinaša oblikovno svežino znamke in odpira novo poglavje. Smart se je kot idejni otrok Daimlerja že dolgo nazaj spoznal s predelovalcem Barbus, ki bo svoj športni pečat pustil tudi na povsem novem modelu. Njihovo poigravanje s prikupnim križancem je prineslo unikatne odbijače, stranska pragova, zračne reže na sprednjem pokrovu, večje strešno krilce, zajetna platišča in kontrastne rdeče podrobnosti.

Enaka rdeča tematika se nadaljuje v notranjosti, skupaj s pridobitvijo objemajočih športnih sedežev. Skladno s športno naravnanostjo bodo spremenjene grafike informacijskega sistema, prikazanega na 12,8-palčnem osrednjem zaslonu na dotik in 9,2-palčnih digitalnih merilnikih.

Za pogon Smarta Brabus #1 bo zelo verjetno skrbel sistem sestavljen iz dveh elektromotorjev (vsak na svoji osi), zmožen ustvariti okoli 400 konjskih moči, vsaj po pričanju kitajskih avtomobilskih medijev. Takšna moč bi morala zadostovati za pospešek do stotice v manj kot petih sekundah in doseg najvišje hitrosti omejene na 180 km/h. Za primerjavo, občutno večji Volkswagen ID.4 GTX s 300 KM do stotice potrebuje 6,2 sekund.

Če je lahko dražilni posnetek kakršnokoli merilo, se bo Smart Brabus #1 pohvalil z generiranjem unikatnega športnega zvoka med pospeševanjem, posebej nastavljeno podvozje pa bo poskrbelo za igrivo dinamiko v ostrih zavojih. Običajni Smart #1 bo svojo prodajno pot začel s koncem letošnjega leta, zanj bo potrebno odšteti slabih 38 tisoč evrov, kar bo pri Barbus izvedenki precej zraslo, ko se pridruži v nekaj mesecih.

Žiga Kolman
foto: Smart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button