AvtomobilizemNovice

Prihaja Maserati MC20 »zgoraj brez«

Na vidiku je kabrio izvedenka Maseratijevega superšportnika z oznako Cielo.

Maserati je napovedal prihod superšportnika MC20 v izvedenki kabriolet oziroma Cielo, kar v italijanščini pomeni nebo, kar zelo očitno potrjuje njegove kredence, obenem je takšna poteza povsem smiselna in pričakovana naslednja stopnička za trizobe iz Modene. MC20 Cielo bo ob prihodu predstavljal elegantno alternativo Lamborghiniju Huracan EVO Spyder in McLarnu 720S Spider.

Prvi Maseratijev superšportnik z odstranljivo streho po MC12 iz leta 2004, je del obsežne ofenzive trizobov ponovno postati pomemben akter v svetu prestižnih avtomobilskih znamk. Vzporedno z novim MC20 Cielo pričakujemo prihod novega GranTurismo GT in GranCabrio ter začetek prodaje nedavno predstavljenega Grecale SUV. Razvojne mule MC20 kabrioleta se že mudijo na cestah apeninskega polotoka.

Vohunske fotografije razkrivajo izbiro trde pomične strehe, s podobnim mehanizmom kot pri Ferrariju F8 Spider, a preostanek avtomobila se bistveno ne razlikuje od kupeja. Seveda bomo videli poskok osnovne cene, ki bi lahko segala po 240 tisoč evrih. Cielo bo pod površjem ohranil šasijo iz ogljikovih vlaken, vendar bodo dodatne ojačitve povišale skupno masko 1.475 kilogramov, kolikor tehta MC20 kupe.

V središču italijanskega lepotca bo brnel odličen 3-litrski twin-turbo V6 »Nettuno«, ki ustvari prijetnih 630 konjskih moči in 730 Nm navora. Moči bi moralo biti dovolj za doseg stotice v slabih treh sekundah, in najvišje hitrosti v območju 320 km/h. Za razliko od večine konkurentov, Maserati planira prihod povsem električne oblike superšportnika MC20, ki naj bi sprva pripeljala že letos, vendar je pomanjkanje sestavnih komponent, razvoj pomaknilo za vsaj eno leto, obenem pa je bila premiera Grecaleja za prodajne uspehe pomembnejša od športnega modela.

Žiga Kolman
foto: Maserati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button