AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prihaja električni SsangYong Korando e-Motion

Južnokorejski proizvajalec predstavlja prvi kompakten električen SUV.

SsangYong razkriva uradne fotografije novega Korando e-Motion, popolnoma električno izvedenko kompaktnega SUV-ja Korando, ki bo obenem njihov prvi serijski električar. Z novincem so dražili že lansko poletje, njegova prodajna pot v Evropi pa se bo pričela že letos avgusta. Cene ostajajo neznanka, verjetno pa bo nekoliko dostopnejši konkurent Hyundaija Kona Electric in Kie e-Niro, neposredno uperjen na podobnega MG ZS EV s ceno okoli 30 tisoč evrov.

Pridobitev električnega pogona ne prinaša bistvenih oblikovnih sprememb v primerjavi z bencinskimi ali dizelskimi izvedenkami Koranda, prejel je le nekaj značilnih elementov električnih vozil, kot je zablendirana maska, svež sprednji odbijač, nekoliko drugačne meglenke, aerodinamična platišča in obvezne modre podrobnosti, ki podarjajo električno naravo.

Predhodno je SsangYong razkril, da bo Koranda e-Motion poganjal en elektromotor z močjo 190 KM, 27 KM več od 1,5-litrskega turbobencinskega motorja v trenutnem najbolj zmogljivem modelu. Kaj več še ne razkrivajo, vendar so lani obljubljali 61,5 kWh baterijo, ki po zastarelem NEDC merjenju ponuja 420 kilometrov dometa. V realnih razmerah bi morala električna avtonomija zadoščati za preko 300 kilometrov.

Žiga Kolman
foto: SsangYong

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button