AvtomobilizemNovice

Presenečenje: italijanska Cizeta se vrača med žive!

Italijanska znamka hypervozil se vrača z napovedjo novega V16 štirikolesnika.

Zdi se, da še nikoli ni bilo toliko ultra ekskluzivnih oziroma butičnih avtomobilskih znamk kot jih je na voljo sedaj. Vse prekaša tudi nora 80-ta, ko so super zmogljivi štirikolesniki kraljevali v garažah nesramno bogatih osebkov. Da se ikone iz tega obdobja lahko tržijo še danes priča nedavna napoved Lamborghinija, ki bo pripravil 112 obujenih ikon z imenom Countach. Prav vse so že razprodali in to v zameno za solidna dva milijona evrov.

Tokrat je avtomobilsko srenjo dregnila nova napoved obuditve, in sicer italijanske znamke Cizeta Automobili SRL. Pri slednji so s precej zapleti predstavili zgolj model Cizeta V16T, ki je nekakšna izpeljanka iz Lamborghini Diabla.

Pred dnevi pa se je pojavil nemški poslovnež italijanskega rodu Antonio Mandelli, ki ima velikopotezne načrte z neslavno zaključeno zgodbo omenjene butične znamke. Ne le to, nadaljevati želi zgodbo o Cizeti V16T, ki bo za razliko od sodobnega elektrificiranega pogona stremeli k enormnemu V16 agregatu. Menda že obstoja prototip s katerim so prevozili nekaj deset kilometrov, vendar uradnih informacij o tem še ni.

Aktualni in seveda redki primerki Cizete V16T, ki romajo na dražbene dogodke, redko zapustijo aktualne lastnike v zameno manj kot milijon ali milijon in pol evrov, zato v primeru obujenih primerkov ne računajte na popust.

Blaž Likovič
foto: RM Sothesby’s

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button