AvtomobilizemNovice

Prenovljeni Vantage v dirkalni preobleki razreda GT4

Mnoge posodobitve so prešle tudi v motošportni oddelek AMR.

Aston Martin je pred kratkim razkril močno posodobljenega športnika Vantage, ki se tokrat predstavlja v izboljšani dirkalni preobleki GT4, sledeč uspešni premieri drugega dirkalnika Vantage GT3. Vantage GT4 je zasnovan za partnerska dirkalna moštva in resne navdušence nad vožnjo po dirkališčih ter pooseblja Aston Martinovo zavezanost motošportu, vse od dirkališč do sveta Formule 1.

Nova iteracija, ki temelji na odmevnih dosežkih prejšnjega modela Vantage GT4, obljublja izboljšave na področju šasije, aerodinamike, pogonskega sklopa in učinkovitosti, tako bo tehnološki napredek poskrbel za nadaljnjo prevlado v kategorijah dirk GT. Po besedah Marca Mattiaccia, vodje znamke, je Vantage GT4 rojeni zmagovalec, ki izkorišča pomembne izboljšave zmogljivosti novega cestnega avtomobila Vantage in izkušnje iz serije GT3.

Novi Vantage GT4 krepi vezi s partnerskimi moštvi in s tem krepi globlje povezave v skupnosti avtomobilskega športa. Z več kot 40 aktivnimi partnerskimi ekipami po vsem svetu Aston Martin ponovno potrjuje svojo zavezanost avtomobilskemu športu na vseh ravneh, od profesionalnih dirk do amaterskih tekmovanj. Model Vantage GT4, ki je sad dela oddelka Aston Martin Racing (AMR), izkorišča obsežno znanje in izkušnje na področju dirkanja.

GT4 je zasnovan v skladu s strogimi predpisi in si s serijskim modelom Vantage deli približno 80 odstotkov strukturne in mehanske arhitekture, saj ima vezano aluminijasto šasijo ter spremenjen 4-litrski motor V8 podprt z dvema turbinama. Izboljšave elektronskih sistemov zagotavljajo natančen nadzor nad upravljanjem motorja, turbinskim krmiljenjem in izpolnjujejo merila za ravnovesje zmogljivosti. Kokpit GT4 se ponaša z najnovejšim Boschevim zaslonom DDU11 za optimalne povratne informacije o zmogljivosti.

Spremembe podvozja prinašajo dvosmerno nastavljive blažilnike KW, številne aerodinamične optimizacije, potrjene s pomočjo računalniške dinamike tekočin, pa izboljšajo potisk k tlom in zmanjšujejo upor v primerjavi s prejšnjim modelom. Vantage GT4 je v mednarodnem motošportnem krogu debitiral na dirki IMSA Michelin Pilot Challenge med dirko Rolex 24 Hours at Daytona, proizvodnja pa je že v teku, in naj bi v letošnji sezoni obrodila več kot 40 enot.

Žiga Kolman
foto: Aston Martin

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button