AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prenovljeni Taycan krepko preko meje 500 kilometrov dosega

Zadnje testne vožnje so pokazale znaten napredek na področju dosega in hitrega polnjenja.

Porsche se počasi pripravlja na spomladansko premiero prenovljenega Taycana, ki obljublja znatno izboljšanje dosega, hitrejše polnjenje in sodobnejšo tehnologijo. Trenutno še potekajo različna testiranja, med drugimi tudi na področju maksimalnega dometa, kar so dokazali z odličnimi rezultati na prvi vožnji med Los Angelesom in San Diegom. Predserijski modeli so z enim polnjenem pokazali impresiven doseg do 587 kilometrov.

Posodobljene različice modela Taycan bodo ponujale večji doseg in učinkovitejše postopke polnjenja, kar je v skladu s Porschejevo strategijo “hitrega potovanja” na področju električne mobilnosti. Kevin Giek, podpredsednik modelne linije Taycan, je poudaril učinkovitost vozila in njegov doseg v realnem svetu, ki sta dosežena s kratkimi postanki za polnjenje in učinkovitim načinom vožnje. Med testno vožnjo opravljeno v vsakdanjih razmerah, je dvanajst predstavnikov avtomobilskih medijev štiri primerke zapeljalo po meddržavnih avtocestah 405 in 5, s hitrostjo do 120 km/h.

Prototipni Taycani opremljeni z večjo baterijo Performance Battery Plus, so se odlično odrezali tako na področju dosega, kot tudi pri zmogljivosti hitrega enosmernega polnjenja, saj so na polnilnicah večkrat presegli moč polnjenja 300 kW, ki lahko baterijo od 10 do 80 odstotkov oskrbi v manj kot 20 minutah. Porsche je od začetka proizvodnje izdelal skoraj 150 tisoč različnih Taycanov, zato zaradi velike popularnosti cilja na ključne trge, kot so ZDA, Velika Britanija, Nemčija in Kitajska. V prihodnjih dneh bo predstavljen temeljito prenovljen model Taycan, ki obljublja nadaljnji napredek na področju električne zmogljivosti in vozne izkušnje.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button