AvtomobilizemNovice

Prenovljeni Subaru Forester e-Boxer

Modelno leto 2022 prinaša sodobnejšo tehnologijo, več varnosti in več udobja.

Subaru je novo modelno leto zakorakal z rahlo prenovljenim Foresterjem, ki se sedaj pohvali z najnovejšo generacijo varnostnih sistemov in bogatejšo standardno opremo. Med drugim Japonci niso pozabili na mehanske izboljšave, tako bo Forester z letnico 2022 nudil več užitka za volanom.

Osveženi Forester bo na evropski trg zapeljal že predvidoma zgodaj spomladi, takrat bodo znane tudi cene, povsem verjetno nekoliko višje od 37 tisočakov, kolikor je potrebno pri nas odšteti za vstopni model.

Glavna Foresterjeva pridobitev je brez dvoma četrta generacija asistenčnega sistema EyeSight, sedaj s senzorji, ki imajo širši pogled na dogajanje in tri dodatne funkcije – samodejno krmiljenje v sili, preprečevanje izleta iz voznega pasu in adaptivni tempomat z ohranjevalnikom smeri vožnje. Kupce bo razveselil tudi izboljšan sistem nadzora voznika, klimatsko napravo bo mogoče nastavljati kar s kretnjami rok, sistem pa bo ob prepoznavi obraza voznika samodejno nastavil pozicijo sedeža in zunanjih ogledal.

Poglejmo še pod površje, kjer bomo našli nove vzmeti, ki prinašajo udobnejšo vozno izkušnjo in natančnejše krmiljenje in dobro poznani standardni brezkompromisni štirikolesni pogon, sedaj pri vseh različicah z diferenciali z vektoringom navora. Novost je tudi sistem e-Active Shift Control, ki je debitiral v manjšem križancu XV, le-ta s pomočjo merilnikov G sil prepozna izvoz na razgiban teren (brezpotje) in samodejno spremeni razmerje brezstopenjskega CVT menjalnika za večjo odzivnost. Pod motornim pokrovom prenovljenega Foresterja ostaja odličen blago-hibridni 2-litrski štirivaljni bokser s 150 KM in 194 Nm navora, kateremu pomaga manjši elektromotor s 16,7 KM.

Prenovo zaokrožujejo manjši kozmetični popravki v obliki osveženega sprednjega dela z novo mrežo maske, novimi obrobami sprednjih meglenk in malenkost preurejena sprednja žarometa. Nekoliko enostavnejše bo tudi koriščenje 509 litrskega prtljažnega prostora, po novem z dodatnimi obešali za tovor. Za konec omenimo še tri sveže karoserijske barve – Cascade Silica zelena, kovinska bronasta in kovinska jesensko zelena.

Žiga Kolman
foto: Subaru

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button