AvtomobilizemNovice

Prenovljeni strupeni Golf GTI začenja prodajno pot

Osvežitev prinaša večjo moč in boljše pospeške.

Volkswagen je letošnje leto otvoril s prenovo pomembnega Golfa, prav tako so val svežine namenili športnemi GTI, ki se poleg mlajšega videza pohvali s pridobitvijo dodatne konjenice pod pokrovom motorja. Posodobljeni Golf GTI, katerega prodaja se je ravno pričela, bo v primerjavi s predhodnikov nudil dodatnih 20 KM.

Zunanjost novega Golfa GTI zaznamujejo markantni LED žarometi (opcijsko z matrično tehnologijo), osvetljen logotip znamke in prenovljen svetlobni podpis zadnjih luči. Športno estetiko poudatjajo standardna 17-plačna platišča Richmond ali sveža 19-palčna platišča Queenstown, kultni izpušni sistem z dvema cevema in številni napisi GTI.

Poskočnega Golfa še naprej poganja preizkušeni 2-litrski turbobencinski motor, ki namesto 235 KM ustvari 265 KM in 370 Nm navora, kar zadošča za pospešek do stotice v 5,9 sekunde (prvič pod mejo 6 sekund) in doseg najvišje hitrost 250 km/h. GTI je serijsko opremljen s sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom in elektronsko nadzorovanim diferencialom, kar zagotavlja nemoten prenos moči in oprijem sprednjih koles ter ponuja dinamično vozno izkušnjo.

V notranjosti Golf GTI ponuja vrhunsko udobje s športnimi sedeži, ki jih krasijo rdeči okrasni šivi, opcijski paket usnja pa poveča razkošje. Ekskluzivne značilnosti modela GTI vključujejo utripajočo rdečo tipko za zagom in stopalke iz brušenega nerjavnega jekla, ki jih dopolnjujeta črno oblazinjenje stropa in izboljšan Digital Cockpit Pro. Novi infozabavni sistem, ki se upravlja prek 12,9-palčnega zaslona na dotik, zagotavlja brezhibno integracijo navigacije in zabavnih vsebin, poleg tega glasovni pomočnik IDA, ki ga poganja programska oprema ChatGPT na osnovi umetne inteligence, omogoča intuitivno upravljanje in odgovarja na zahtevnejša vprašanja.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button