AvtomobilizemNovice

Prenovljeni Golf R predpremierno na zaledenelem avstrijskem jezeru

Prihajajoči strupeni Golf je navdušil legendarnega Hansa-Joachim Stuck.

Volkswagen je praznovanje 50. obletnice Golfa začel z dinamično predstavitvijo na ledeni dirki v Zell am See v Avstriji. Na zaledenelem jezeru je prihajajoči prenovljeni Golf, o katerem smo nekaj več zapisali že TUKAJ, debitiral skupaj s strupeno zamaskirano različico R, ki se bo pridružila sredi letošnjega leta. Za predstavitev različnih Volkswagnov sta bili zadolženi dirkaški ikoni Hans-Joachim Stuck in Johan Kristoffersson, med razstavljenimi dobrotami so bile tudi klasike, kot sta Golf I GTI in Golf IV R32.

Reinhold Ivenz, vodja oddelka Volkswagen R, je izrazil navdušenje nad skorajšnjo premiero modela Golf R, ki na dogodku združuje preteklost in prihodnost. Pomlajena linija modelov Golf je svojo statično in dinamično predstavitev izvedla tudi v bolj poskočnih različicah eHybrid, GTE in GTI. Stuck in Kristoffersson sta pohvalila vznemirljivo izkušnjo vožnje športnih različic Golfov na ledu, pri čemer je bil Kristoffersson še posebej navdušen nad kompetencami prihajajočega Golfa R. Ledena dirka ima bogato zgodovino, ki izvira iz smučarskega športa, in se je razvila v motošportni spektakel, ki je v zadnjem času doživel ponovni vzpon ter združuje tradicijo s sodobnimi elemente dirke.

Volkswagnov športni oddelek R še naprej širi svojo ponudbo, pri čemer se osredotoča na zmogljivost, oblikovanje, inovacije in kakovost. Oddelek se usmerja v električno prihodnost, saj namerava do leta 2030 predstaviti povsem električne modele R, kar se ujema s širšim Volkswagnovim premikom k elektrifikaciji. Z rekordnimi proizvodnimi številkami in zavezanostjo k inovacijam je Volkswagen R pripravljen na elektrificirano prihodnost. Kakšne vse novosti bo prinesla prenova Golfa R še ni povsem znano, vendar bo v osrčju brez dvoma nadaljeval 2-litrski prisilno polnjene bencinski motor, ki trenutno premore 320 KM in 400 Nm navora. Pričakujemo lahko predvsem izboljšave na področju dinamike in estetsko popestritev.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button