AvtomobilizemNovice

Prenovljeni Ford Maverick s štirikolesnim hibridnim pogonom

Prenova najmanjšega Fordovega poltovornjaka prinaša pomembne novosti.

Ford je leta 2021 ameriški trg presenetil s cenovno dostopnim in vsestranskim poltovornjakom Maverick. Za letošnje leto so z modelno ozanko 2025 pripravili sveženj novosti, pomlajeno podobo in pametne funkcije, hkrati ohranja izredni konkurenčno cenovno umestitev. Najbolj izstopajoča pridobitev je možnost štirikolesnega pogona pri hibridnem modelu, ki izboljša zmogljivost na zahtevnih terenih in v neugodnih vremenskih razmerah.

Pri modrem ovalu so se z izboljšavami odzvali na zahteve kupcev in tako uvajajo brezžično povezljiva sistema Apple CarPlay ter Android Auto, ki sta prikazana na večjem 13,2-palčnem zaslonu na dotik s programsko opremo Sync 4. Nove tehnologije za vleko Pro Trailer Hitch Assist se bodo pojavile v začetku leta 2025 in bodo v pomoč tudi voznikom začetnikom. Vsi napredki so namenjeni zelo zvestim strankam modela Maverick, ki segajo v različne segmente vozil, pri čemer 60 odstotkov kupcev prihaja iz lastništva drugih znamk. Družina Maverick obsega štiri različice – XL, XLT, Lariat in Tremor. Vsak od njih ponuja različne funkcije, od osnovne, a dobro opremljene različice XL do terensko zmogljivega modela Tremor, ki je zdaj opremljen s 360-stopinjsko kamero. Praktičnost modela Maverick poudarjajo funkcije, kot sta sistem za shranjevanje Flexbed in integrirani sistem za privezovanje dodatne opreme.

Učinkovitost je ključna prodajna točka, še posebej pri Mavericku Hybrid, ki dosega porabo 5,6 l/100 km v mestnem režimu pri različici s pogonom na sprednji kolesi in le 0,2-litra več pri štirikolesno gnanemu modelu. Novi hibridni model s pogonom na vsa štiri kolesa, ki je na voljo s paketi opreme XL, XLT in Lariat, je zasnovan za različne cestne in vremenske razmere ter podpira vleko do 1.814 kilogramov s paketom za vleko 4K. Maverickova nakladalna površina sprejme do 1.500 kilogramov tovora in je opremljena s sistemom za organizirano shranjevanje, prilagodljiva vrata pa omogočajo prevoz dolgih predmetov. Nakladalni prostor in kabina sta opremljena še z električnimi vtičnicami, ki olajšajo uporabo delovnih orodij.

Večjo varnost in udobje zagotavlja izboljšani sistem Ford Co-Pilot360, ki zagotavlja funkcije, kot so pomoč pred naletom, pomoč pri ohranjanju voznega pasu in prilagodljivi tempomat. Maverick se ponaša tudi z osveženo estetiko s preoblikovanimi žarometi, novimi podobami mask in posodobljeno notranjostjo z novimi barvnimi poudarki. Prenovljenega Mavericka je že mogoče naročiti v severni Ameriki, cena pa se začne pri 26.295 dolarjih.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button