AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Osvežena Tesla Model 3: privlačna podoba prinaša več dosega

Model 3 postaja pomanjšani premijski Model S.

Po številnih pobeglih fotografijah, dražilcih in ugibanjih, je ameriški avtomobilski gigant naposled razkril prenovljeni Model 3, ki uvaja številne izboljšave. Najugodnejši Teslin model je tako postal še privlačnejši in bo z izboljšanim dosegom ter posodobljeno tehnologijo z lahkoto osvajal trg električnih avtomobilov.

Najhitreje opazna sprememba v primerjavi z odhajajočo različico Model 3 je vsekakor osvežena zunanja podoba, kar se na sprednjem delu odraža po novih tanjših LED žarometih, ki rahlo spominjajo na Aston Martina, bolj preprosto zastavljenem odbijaču in elegantnejši osvetlitvi z enodelnimi lučmi na zadku. Vizualna privlačnost ni edina pozitivna točka, saj so inženirji s popravki dosegli zmanjšanje zračnega upora in posledično povečanje dosega za 5 do 8 odstotkov.

Z enim polnjenjem lahko tako pomlajeni Model 3 kljub enaki sistemski zasnovi prevozi do 629 kilometrov v različici Long Range in do 513 kilometrov v standardni obliki. Daljše potovanje bo hkrati bolj prefinjeno in sproščeno zavoljo ojačane karoserije ter spremenjenih nastavitev vzmetenja. Hitro polnjenje z največjo močjo 250 kW (170 kW pri standardnem modelu) bo v 15 minutah baterijo oskrbelo za 282 kilometrov dosega. Med novosti lahko prištejemo še par karoserijskih barv, in sicer ultra rdečo ter bleščeča kovinska srebrna.

Modernizirana kabina se ponaša s kakovostnejšimi materiali, preurejeno zasnovo armaturne plošče in zračnikov, izboljšano grafiko osrednjega 15,4-palčnega zaslona na dotik, novim zaslonom za zadnje potnike, novim volanom v slogu večjega brata brez obvolanskih ročic ter nenazadnje prilagodljivo ambientalno osvetlitvijo, ki povzdigne vzdušje. Kupce bo razvajal odličen avdio sistem s 17 zvočniki, dvema nizkotoncema in dvema ojačevalnikoma, kar bo skupaj z izboljšano zvočno izolacijo ter akustičnimi okni poskrbelo za mali koncert v notranjosti.

Prenovljena Tesla Model 3 je že pričela svojo prodajno pot, zanjo je mogoče naročilo oddati tudi pri nas, prve dobave so predvidene med oktobrom in novembrom letos. Osnovni model z zadnjim pogonom se ceni na 41.990 evrov, za model Long Range z dvema elektromotorjema je potrebno odšteti vsaj 49.990 evrov. Ceno je mogoče izdatno dvigniti z izbiro nastopaških platišč, raznih dodatkov in nadgrajenim avtopilotom.

Žiga Kolman
foto: Tesla

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button