AvtomobilizemNovice

Premierno: nova generacija Toyote Camry

Toyotina kultna limuzina le še hibridno in z napredno tehnologijo.

Kultna Toyotina limuzina s svežim oblikovanjem, izboljšano zmogljivostjo, napredno tehnologijo in zavezanostjo k trajnosti, vstopa v deveto generacijo. Novi Camry nadaljuje tradicijo vrhunskega hibridnega pogona v kombinaciji z udobno vozno izkušnjo. Tokrat je v celoti nastala v ZDA, kjer jo bodo kasneje tudi izdelovali, njen cilj pa je nuditi večji užitek v vožnji, boljšo estetiko in napredne funkcije.

Srce nove generacije Camryja ostaja inovativni 2,5-litrski štirivaljni motor, združen s hibridnim sistemom Toyota Hybrid System pete generacije. Hibridni pogonski sklop zagotavlja standardno sistemsko moč 225 KM za modele s pogonom na sprednji kolesi in 232 KM za modele s pogonom na vsa kolesa, z elektronskim pogonom na zahtevo. Sistem je uglašen za nižje hitrosti, pri čemer optimizira pospeševanje in podajanje navora. V okviru Toyotine zavezanosti trajnostnemu razvoju bo Camry nosil oznako Beyond Zero, ki poudarja njegovo vlogo pri zmanjševanju emisij ogljikovega dioksida.

Pomembna novost pri modelu Camry z letnico 2025 je razpoložljivost Toyotinega sistema elektronskega pogona na vsa kolesa na zahtevo v vseh razredih, ki zagotavlja dodaten oprijem v različnih voznih razmerah. Zunanjost odlikuje elegantna in športna oblika z izrazitimi elementi, kot so tanki LED žarometi, unikatne dnevne luči in svojevrsten svetlobni podpis zadaj. Tiste, ki iščejo več športnega nastopaštva, bosta navdušila različici SE in XSE, ki prejmeta podarjene aerodinamične izboljšave in edinstveno oblikovana platišča.

Notranjost Camryja združuje sodobnost in obrtniško dovršenost. Športni modeli so opremljeni s sedeži iz SofTexa z drznimi poudarki, medtem ko so komfortne različice opremljene z oceansko navdahnjenim oblikovanjem. Camry XLE razvaja s sedeži v kombinaciji usnja in mikrotkanine Dinamica, s prešitim vzorcem, XSE pa dodaja ogrevanje in prezračevanje sprednjih sedežev ter akustičnim steklom za večjo raven udobja. Tehnološko bogat ambient notranjosti zastopajo digitalni merilniki, projicirni zaslon in 12,3-palčni večpredstavnostni multimedijski sistem, združljiv s storitvama Apple CarPlay in Android Auto. Na krovu so se znašle tudi funkcije povezljivosti, kot so brezžično polnjenje, dvojna povezljivost Bluetooth in Wi-Fi Connect.

Novi Camry ni le elegantna in zmogljiva limuzina, temveč tudi prikaz Toyotine zavezanosti trajnostnemu razvoju in tehnološkim inovacijam. Camrya na trgu severne Amerike pričakujemo spomladi prihodnje leto, širitev na staro celino pa ni povsem izključena, saj se aktualni model, kot nadomestek za Avensisa, prodaja tudi pri nas.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button