AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Precept bo postal Polestar 5

In to je naš prvi vpogled v počasi nastajajočo serijsko obliko.

Lansko leto nas je Polestar navduševal s konceptom Precept, napovednikom novega limuzinskega modela, sedaj to počasi uresničuje, že vsaj z razkritjem imena. Četrti model znamke Polestar bo prejel številko 5, s svojo privlačno športno-limuzinsko silhueto pa se bo postavil ob bok Audija e-tron in Porscheja Taycan.

Skupaj s potrditvijo imena je prispela že bolj uradna dražilna fotografija, s katere hitro razberemo elegantno , skoraj »fastback« obliko, ki bo brez dvoma navdušila številne ljubitelje. To pa je zaenkrat praktično vse, kar smo lahko na novo izvedeli, saj ohranjajo številne podrobnosti še dobro skrite. Šlo bo sicer za popolnega električarja, kot bo Polestar 3 in ne za hibriden avtomobil, kot je Polestar 1.

»Razvoj Precepta ponuja predogled prihodnosti znamke Polestar, z utelešenjem ključnih oblikovnih elementov, trajnosti, tehnologije in zmogljivosti,« pravijo predstavniki. »Sedaj že s produkcijsko pripravljenostjo, Polestar 5 prikazuje stopnjevanje neodvisnega in mišičastega oblikovnega sloga, kar smo že videli pri Polestar 3, pripravljenim za prihodnje leto.« Polestar 5 naj bi se na trgu pojavil leta 2024, med glavnimi posebnostmi pa bo močna uporaba recikliranih sestavnih materialov.

Žiga Kolman
foto: Polestar

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button