AvtomobilizemNovice

Praktični Ford Tourneo Connect še kot priključni hibrid

Varčevanje z energijo brez žrtvovanja prostornosti.

Pri modrem ovalu krepijo ponudbo nove generacije vsestranskega Tourneo Connect, s prihodom priključno-hibridnega pogona, ki je kot tak, prvi v tem segmentu. Okolju prijaznejši pogonski sklop Tournea Connect povečuje prilagodljivost in voznikom omogoča, da prevozijo do 110 kilometrov zgolj na električno energijo, s čimer v številnih evropskih območjih z nizkimi emisijami, ne povzročajo nobenih izpušnih plinov.

S prihodom priključno-hibridnega Tourneo Connect je zaključena Fordova elektrifikacija družine vozil za prevoz ljudi v Evropi, ki vključuje kompaktno petsedežno vozilo E-Tourneo Courier, osemsedežno vozilo E-Tourneo Custom in devetsedežnega Tourneo Custom PHEV. Naročila za elektrificiranega Tourneo Connect PHEV se bodo odprla letos poleti, dobava pa je predvidena v zadnjem četrtletju leta.

Tourneo Connect PHEV se ponaša z naprednim sklopom, ki združuje 1,5-litrski prisilno polnjen bencinski motor EcoBoost, visokonapetostno baterijo, elektromotor in šeststopenjski dvosklopčni samodejni menjalnik, ki skupaj zagotavljajo 110 kW (150 KM) in 350 Nm navora. Baterijo lahko napolnimo preko hitrega priklopa z močjo 50 kW ali domačega izmeničnega vhoda z 11 kW. Način vožnje, kot so EV Now, EV Auto, EV Later in EV Reserve, omogoča optimalno uporabo električne energije. Kupci lahko izbirajo med petsedežno konfiguracijo ali daljšo sedemsedežno izvedenko Grand Tourneo Connect PHEV. Kabina ohranja svojo prostornost in vsestranskost, saj ima večji Grand Tourneo Connect PHEV do 3,1 m3 prtljažnega prostora, Tourneo Connect PHEV pa 2,6 m3.

Poleg novega pogonskega sklopa ima priključno-hibridni Tourneo Connect tudi digitalno okolje z dvema 10-palčnima zaslonoma in izboljšano povezljivost infozabavnega sistema SYNC, ki je brezžično združljiv s storitvama Android Auto in Apple Carplay. Za varnost poskrbijo napredni sistemi za pomoč vozniku, vključno s sistemom Pro Trailer Backup Assist, inteligentnim prilagodljivim tempomatom s funkcijo Stop & Go, sistemom za ohranjanje voznega pasu in sistemom opozarjanja na izstop. Aplikacija FordPass uporabnikom zagotavlja informacije o vozilu, opozorila o vzdrževanju, daljinsko upravljanje vrat in sledenje lokaciji parkiranja.

Tourneo Connect PHEV je na voljo v treh stopnjah opreme: Trend, Titanium in Active. Različica Trend zajema bogato standardno opremo z digitalnim kokpitom in 16-palčnimi litimi platišči, različica Titanium pa dodaja kromirane poudarke, strešne letve, zatemnjena stekla in dodatne funkcije za pomoč vozniku. Izvedba Active ponuja robusten slog SUV-ja s posebnimi plastičnimi poudarki, privzdignjeno držo, panoramsko streho in 17-palčnimi strojno obdelanim platišči.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button