AvtomobilizemNovice

Povsem nova generacija Kie Sportage

Drzna, sveža, futuristična in prvič z izpeljanko po okusu Evropejcev.

Le teden dni po dražilcu je luč sveta ugledala nova peta generacija Kie Sportage. Napoveduje drzno novo oblikovanje korejske znamke, kajti takšnega križanca bo zelo težko izgubiti na parkirišču. Prvič v 28-letni zgodovini modela Sportage so se odločili izdelati popolnoma samosvojo evropsko različico popularnega družinskega avtomobila, ki bo uradno pregrinjala odvrgla letos septembra, do takrat je na voljo dotičen globalni model.

Ali bo evropsko navdahnjena izvedenka bistveno drugačna od te? Malo verjetno. Sportage je druga Kia v sklopu modernega portfelja pod oblikovalskim jezikom »nasprotja združujejo« ali »Opposites United«. Moderne in futuristične linije nam je kot prva predstavila električna Kia EV6, takšen slog pričakujemo še na ostalih prihajajočih modelih.

Interesanten dizajn bo nadgradila prva različica X-line, ki bo prinesla poudarjene odbijače, pragove in strešne nosilce, prvič bo ponujena tudi možnost obarvanja strehe v drugačnem odtenku od ostale karoserije. Na drugi strani pogumne zunanjosti je precej bolj konvencionalna notranjost, kjer armaturno ploščo dominirata dva velika zaslona, na novo sta zasnovana centralna konzola in volan. Na kaj več podatkov, predvsem o pogonskih sklopih, bo potrebno še malo počakati, prvi primerki pa naj bi na slovenske ceste zapeljali še pred koncem leta.

Žiga Kolman
foto: Kia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button