AvtomobilizemNovice

Potrjeno: Toyota Supra prejema ročni menjalnik

Toyota je klonila pod pritisk privržencev in napovedala prihod GR Supre s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

Hura, nova generacija Toyote Supra bo v kratkem na voljo tudi z ročnim menjalnikom. Prejšnja ugibanja je tokrat uradno potrdila Toyota, želje entuziastov bodo uresničene v obliki šeststopenjskega ročnega pretikača.

Nov ročni menjalnik bo ponujen vzporedno z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki je bil od leta 2019 edina izbira. Natančnejši podatki o menjalniku ostajajo precej skopi, sprva je Toyota na socialnih omrežjih dražila s fotografijo zadka Supre, katero je pospremila šesterica emojijev zobnikov. Hkrati so na svoji spletni strani objavili fotografijo treh stopalk, od ostalih različic pa se bodo tiste z ročnim menjalnikom razlikovale po rdeče obarvanem napisu »Supra«.

Sicer je Toyota različico Supre z ročnim menjalnikom že dalj časa razvijala vzporedno z modeli s samodejnim menjalnikom, le da je na koncu prevladala odločite o prodaji slednjega. Ali bo ročnim menjalnik ponujen v kombinaciji s štirivaljnim ali šestvaljnim, morda celo z obema motorjema, ni znano. Prav tako še ne vemo, ali bodo pri Gazoo Racing novi obliki Supre namenili spremembe šasije, ki bi lahko podprle bolj vključujočo dinamično izkušnjo.

Imamo torej potrditev najbolj zaželene oblike Supre, nič informacij pa pri Toyoti niso izdali od drugi veliki govorici, ki že dalj časa obkroža japonsko znamko. Gre za nabrušeno GRMN različico Supre, kjer bi lahko videli izdatno povečanje moči 3-litrskega šestvaljnika s 340 KM, agresivnejše vzmetenje in boljšo aerodinamiko.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button