AvtomobilizemNovice

Poslovilna izdaja Mercedes-AMG E 63 S Final Edition

999 unikatnih primerkov obeležuje Final Edition praznuje uspešen zaključek trenutne generacije Mercedes-AMG E 63 S.

Mercedes-AMG je s poslovilno izdajo E 63 S začrtal konec aktualne generacije divjega uničevalca pnevmatik z mogočnim V8 motorjem, namreč v ozadju se že pripravljajo na naslednjo stopnjo, ki bo razočara mnoge ljubitelje nemških mišičnjakov.

Zaradi neustavljivega okoljevarstvenega gibanja in širjenja elektrifikacije, se iz avtomobilizma poslavljajo številni izjemni stroji, med zadnjimi padlimi borci je Mercedes-AMG E 63 S z V8 motorjem, ki bo tako kot manjši brat C 63, preklopil na štirivaljni priključno-hibridni pogon. Velika odločitev srebrnih puščic bo prekinila tri in pol desetletja AMG-jevih V8 motorjev v razredu E, saj Mercedesova športna veja počasi opušča takšne motorje brez električne asistence.

Pomemben mejnik bodo obeležili z omejeno serijo E 63 S Final Edition, katero bomo od povprečja enostavno ločili po matirani grafitno sivi karoserijski barvi (edina izbira), okrašeni z dirkaškimi črtami, temno obarvanimi 20-palčnimi kovanimi platišči in posebnimi AMG logotipi na C stebričkih. Standardno obkljukan AMG Night paket prinaša črne dodatke na obeh odbijačih, obrobah oken in ohišjih zunanjih ogledal.

Ob odpiranju vrat se na tla projicira AMG logotip, rumeno osvetljen tudi na črnih kovinskih pragovih. Izboljšave se nadaljujejo v notranjosti, kjer bodo potnike razvajali serijski elektronsko nastavljivi AMG Performance športni sedeži, odeti v kakovostno nappa usnje v perla sivi barvi, s kontrastnimi rumenimi šivi in volanski obroč oblečen v alkantari podoben material Dinamica. Pika na i je sredinska konzola iz ogljikovih vlaken z AMG Final Edition značko.

Mehansko je E 63 S Final Edition ostal zvest preizkušenem 4-litrskem twin-turbo V8, ki vsekakor ne potrebuje bistvenih sprememb, saj ustvari 612 KM in kar 850 Nm navora. S tolikšno močjo pristnih bencinskih konj se udobna štirivratna limuzina do stotice požene v 3,2 sekundah in doseže najvišjo hitrost 300 km/h. Pogon ostaja speljan preko samodejnega menjalnika na vsa štiri kolesa, preko sistema, ki v načinu Drift Mode omogoča odklop sprednje osi za več huliganske zabave. Kot že omenjeno, nameravajo pri Mercedesu izdelati le 999 primerkov E 63 S Final Edition, katerih cena zaenkrat še ni znana.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button