AvtomobilizemNovice

Poslednji Huracan bo ekskluzivni STJ

Zadnji Lamborghini Huracan bo še v roke zgol desetih srečnežev.

Lamborhinijev izjemno uspešni superšportnik Huracan se poslavlja, kar bodo obeležili z divjo in izredno omejeno izdajo STJ. Bučni poklon legendarnemu V10 motorju združuje vse dosedanje znanje in vse dobrote, ki jih je skozi leta prejemal Huracan. Gre za nekakšno kombinacijo modela STO, prepredenega z ekskluzivnim dirkaškim paketom po navdihu strojev serije Super Trofeo, črka J pa opisuje motošportno tradicijo Jota.

Huracán STJ odlikujejo poseben aerodinamični paket, ki ga je razvila dirkaška veja Squadra Corse, in sicer kultni cofango, dva nova aerodinamična dodatka iz ogljikovih vlaken ter povečan kot zadnjega krila za večji potisk k tlom. V osrčju še zadnjič bije 5,2-litrski atmosferski V10 z največjo močjo 640 KM pri 8.000 vrtljajih na minuto in 565 Nm navora, kar se na zadnji kolesni par prenaša preko bliskovitega sedemstopenjskega dvosklopčnrga samodejnega menjalnika. Huracán STJ zagotavlja izjemno zmogljivost in natančnost na stezi, hkrati lahko pričakujemo čas pospeška do stotice v območju treh sekund ter najvišjo hitrost preko 300 km/h.

Bistveno izboljšanje mehanskega oprijema je doseženo z nastavljivimi blažilniki dirkaške zasnove in posebej razvitimi pnevmatikami Bridgestone Potenza Race, obitimi na lahkotna 20-palčna platišča s sredinskim zaklepom. Rezultat teh izboljšav je za več kot eno sekundo boljši čas kroga na stezi za ravnanje v tehničnem centru Nardò v primerjavi z modelom Huracán STO.

Huracán STJ se ponaša z dvema različnima možnostma konfiguracije in poslikave karoserije, ki ju je skrbno oblikoval Lamborghinijev studio Centro Stile. Prva konfiguracija je odeta v odtenek Grigio Telesto s kontrastno streho Nero Noctis, ki jo dopolnjujejo rdeče in bele podrobnosti. V kabini sta nameščena školjkasta sedeža v črni allantari z usnjenimi detajli in kontrastnimi rdečimk šivi. Druga konfiguracija sivo zamenjuje s čudovito modro Blu Eliadi in dodaja enako kontrastno streho ter zunanji dekor.

Vsaka različica vključuje posebno, oštevilčeno ploščico iz ogljikovih vlaken, ki označuje ekskluzivnost ene od desetih izdelanih enot. Huracán STJ predstavlja vrhunec zmogljivosti in ekskluzivnosti v poslavljajoči se družini Huracán ter uteleša Lamborghinijevo dirkaško dediščino in inženirsko odličnost.

Žiga Kolman
foto: Lamborghini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button