AvtomobilizemNovice

Posebna Maseratija GranTurismo na Milanskem tednu mode

Štirikolesna ekstravaganca za milanske kozmopolitane.

Pri trizobu nadaljujejo s promocijo svojega zastavonoše – kupejevskega potovalnika GranTurismo, ki je prvič zapeljal tudi v povsem električni različici Folgore.

O podrobnostih tega kultnega italijana smo poročali v lanskem oktobru na povezavi TUKAJ, zato bomo tokrat zgolj osvežili osnovne podatke. V Modena in Trofeo paketih bo opremljen z nabrušenim trilitrskim Nettuno twin-turbo V6 agregatom z močjo 490 oziroma 550 KM, medtem ko bo e-različica Folgore gnana s tremi elektromotorji s skupno močjo kar 761 KM.

Tokrat so pri Maseratiju združili moči z organizatorji milanskega tedna mode in na oder z namenom promocije nove generacije GranTurisma in hkratnemu poklonu bogate zgodovine trizobe znamke poslali dve prav posebni One Off dizajnerski različici – One Off Prisma ter One Off Luce. Obe sta plod dela oblikovalcev Maseratijevega oddelka Fuoriserie, kjer skrbijo za najbolj zahtevne kupce.

GranTursimo Prisma naj bi s svojo posebno karoserijsko obarvanostjo iz 14-ih odtenkov proslavljal svojo dediščino. Dvanajst barv služi kot videzni opomnik Maseratijeve zgodovine, pri čemer recimo vijolična Amaranto predstavlja 1940-ta in podobno. Vozilo je dodatno polepljeno s kar 8.500 črkami, kjer so zajeti prav vsi modeli, ki so jih pri trizobu kdaj izdelali.

Po drugi strani GranTurismo Luce ni tako drzen, čeprav predstavlja nekakšen vpogled v Maseratijevo bližnjo prihodnost. Prihaja v posebni zrcalni barvi z lasersko jedkanim odtenkom, kar naj bi zagotavljalo zlitje vozila z ozadjem.

Zaenkrat smo obe vozili videli zgolj na fotografijah, zato se nadejamo prave kozmopolitanske dogodivščine ko se bo šov v Milanu pričel odvijati.

Blaž Likovič
foto: Maserati

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button