AvtomobilizemNovice

Posebna GT izdaja Cyanovega Volva P1800

Moderno prerojena Volvova klasika.

Podjetje Cyan Racing, znano s področj avtomobilskih dirk, je predstavilo novo GT različico na osnovi modela Volvo P1800 Cyan, s čimer so razširili poklon klasičnemu športnemu modelu. Napoved sovpada s prodajo drugega avtomobila iz omejene proizvodne linije na ameriškem trgu.

Volvo P1800 Cyan, ki je bil sprva predstavljen leta 2020, se oblikovno poklanja svojemu predhodniku iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. Nova iteracija z dodatkom GT spremeni vozilo v klasičnega grand tourerja, pri čemer je Cyanov prilagodljivi sistem vzmetenja nastavljen za udobno vožnjo na dolge razdalje po zavitih cestah.

Turbinski štirivaljni motor in pogonski sklop so Cyanovi inženirji uglasili tako, da dajejo prednost voznim lastnostim pred samo močjo, saj so na voljo konfiguracije z močjo od 350 do 420 KM, v povezavi s petstopenjskim Holinger menjalnikom. Lahkotna manj kot 1.000-kilogramska konstrukcija iz jekla visoke trdnosti in ogljikovih vlaken obljublja veliko togost, dinamično vožnjo ter precejšnjo zmogljivost.

Prva različica GT, dobavljena stranki iz ZDA, se ponaša z značilno zeleno kovinsko zunanjostjo in notranjostjo iz usnja ter tkanine v peščeni barvi. Kletka iz titana je bila na novo zasnovana za večje udobje, ne da bi pri tem ogrozila varnost ali togost. Vsak Volvo P1800 Cyan je podvržen natančnemu 12 do 15-mesečnemu postopku celovite obnove in predelave na sedežu podjetja Cyan v Göteborgu na Švedskem. Potencialni kupci lahko že oddajo svoja naročila za po meri izdelane mojstrovine.

Žiga Kolman
foto: Cyan Racing

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button